2021. december 6.
//
Miklós névnap

Különvélemény

2008. április 11. 9:47
Az MDF is örül a felsőörsi gyermektábor hasznosítási lehetőségének, viszont több szempontból nem értenek egyet a közgyűlés által elfogadott pályázati kiírással. Keveslik a bérleti díjat és hiányolják a független ingatlanszakértői véleményt a terület értékére vonatkozóan. Úgy vélik, az önkormányzat irreálisan alacsony áron mond le hosszú távon egy érétkes földterületről.
A veszprémi képviselőstület rendkívüli közgyűlésen döntött a tábor bérleti jogára vonatkozó pályázati feltételekről. Az eredeti előterjesztésben több módosítás is történt. Az elfogadott pályázati kiírás szerint a 12 ezer négyzetméteres területet 15 évre adják bérbe, havi 200.000 forint (+ÁFA) díj ellenében. Kritérium, hogy az önkormányzat az új felépítményeket 15 év után 40 százalékos áron vásárolhatja meg, vagy közös megegyezéssel további 10 évre szerződést hosszabbít a bérlővel, ez esetben az újabb 10 évet követően az új épületek térítésmentesen kerülnek az önkormányzat tulajdonába. Bense László Erik, önkormányzati képviselő (MDF) sajtótájékoztatón mondta el aggályait, mint mondta véleménye szerint az uttörő tábor jóval többet ér annál, mint amit a megállapított bérleti díj sugall. Hiányolja, hogy nem készült egy mindenki számára elfogadható, független szakértői értékbecslés. Az előterjesztés szerint az ingatlan jelenlegi értéke 76,6 millió forint - amit megkérdőjelezett a városatya. Elmondta, hogy az ügyebn összehívta az MDF elnökségét, és több szakértőtől is véleményt kértek, ami alátámasztja álláspontjukat. Szitnén problémának nevezte, hogy amennyiben megvalósulna a roma szakkollégium a területen, azzal pont a főszezonban fosztanák meg a veszprémi gyerekeket a tábor használatától. A pályázati kiírásban az szerepel, hogy kétszer hat hétre, április elsejétől, illetve szeptember elsejétől a veszprémi gyerekek üdültetésére a bérlőnek lehetőséget kell teremtenie. Bense szerint viszont a megadott két időpont holtidőnek számít, hiszen ezekben a hónapokban tanítás van a veszprémi iskolákban. Elmondta, hogy összességében annak örülnek, hogy végre átláthatóvá vált az önkormányzati vagyon, és foglalkoznak a sorsával - viszont úgy ítélik meg, hogy nem volt teljeskörű a pályáztatás előkészítése: több dokumentumot kellett volna csatolni, és lehetőséget kellett volna teremteni, hogy a frakciók és a bizottságok, köztük a Kulturális, idegenforgalmi és vallásügyi bizottság is meg tudja vitatni a módosított előterjesztést. Jelen esetben a Magyar Demokrata Fórum nem tudja támogatni a véglegesített pályázati kiírást.

Füssy Angéla

További cikkek

Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dózsa utcai épülete előtt már karácsonyi pompájában áll a fenyőfa.
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.