2017. június 27., kedd
László névnap
Instant
A Holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek
1944 márciusától kezdve, alig pár hónap leforgása alatt mintegy 600 ezer magyar zsidót öltek meg, az antiszemitizmus, a gyűlölet azonban már jóval korábban éket vert a társadalomba. Erkölcsi felelősségünk, hogy ilyen szörnyűség soha ne történjen meg újra. A Holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek.
Ennyit változott a Buhim utca
Ismét felkerestük a Fortepan egyik veszprémi fotójának helyszínét.
Kincsek Bakonybélből
A bakonybéli Szentkút mellett talált Árpád-kori ezüstpénzekből nyílt új, időszaki kamarakiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban szombat délután, a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva.
Ő itt Lili, és gazdát keres
Az előző gazdája nem él már, és szeme miatt kezelésre szorul. A Vehir.hu mostantól az Állatvédő Egyesület Veszprémmel együttműködve mutat be heti rendszerességgel örökbefogadásra váró állatokat.
120 millió forintnyi marihuánát foglaltak le Veszprém megyében
Összesen nyolc emberrel szemben indult eljárás kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer-birtoklás miatt, akiktől 120 millió forint értékű marihuánát foglaltak le a rendőrök - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.
Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás előfizetőknek
Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására.
Üdv a középkorban!
#HÉTVÉGE Ha a Balaton hűsén túl valami mozgalmasabbra is vágyna a lustán elnyúló nyári hétvégéken, van egy jó kirándulótippünk: vegye az irányt Várpalota és a Thury-vár felé, ahol a látvány mellett a kaland is garantált.
Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs
#HŐSÉG Idén nyáron eddig csütörtökön volt a legnagyobb az ország áramszükséglete, de áramterhelési csúcs nem dőlt meg - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken.
Tíz-húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők
#HŐSÉG A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
Milliós bécsi kezelés gyógyíthatja meg a kis Zitát
Egy bécsi gyógykezelés mentheti meg annak a másfél éves kislánynak az életét, akinek korábban még a ferencvárosi klubcsapat csináltatott steril szobát. Póka Zita egy rendkívül ritka daganatos betegségben szenved, és a családnak 4,5 millióra forintra lenne szüksége az Ausztriában elvégzendő beavatkozáshoz.
Paradicsomos dinnyeleves
Ebben a hőségben az ember valami igazán hűvös finomságra - és sok folyadékra - vágyik. Ezt kínálja az Origo Táfelspicc rovatának egyik receptje.
SZAKMAI GYAKORLAT A HOTEL MAGISTERBEN
Fény az éjszakában
Ismét fény táncolt a Csónakázó-tó vízén: második alkalommal rendezte meg a Juhannus ünnepet a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület szombaton, amelynek keretében egy lángoló csónakot is vízre bocsátottak a Kolostorok és kertekben.
A Pannon Egyetemen gyökereznek a rák elleni harc eredményei
2012-ben az általános emberi életminőség javítására irányuló kiváló szellemi teljesítmények ösztönzésére hozta létre a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület a Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díjat, melyet idén a dr. Guttman András vezette MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport nyert el többek között a rákkutatásban végzett teljesítményükért.
A hőség nagyot dobhat a hazai sörfogyasztáson
#HŐSÉG Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben - mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója az MTI-nek.
A négy elem - Gerhes Gábor kiállítása nyílik meg a Csikász Galériában
#HÉTVÉGE Június 24-én, szombaton 18 órakor a Művészetek Házában, a Csikász Galériában nyitják meg Gerhes Gábor – A négy elem című kiállítását.
Nyerjen mozijegyet!
Ismét páros mozijegyeket sorsolunk ki a Cinema City Balaton Plaza jóvoltából!
Várakozás, drágulás, Horvátország
Nem egyszerű az élet azoknak, akik horvátországi nyaralásra készülnek: az elmúlt hónapokban drágultak az autópályák, szigorodott a határellenőrzés. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat azoknak, akik nem a magyar tengeren töltik a szabadságukat.
Tűzgyújtási tilalom Magyarország területén
A rendkívül száraz időjárásra való tekintettel megelőző intézkedésként június 20-tól tűzgyújtási tilalom lépett életbe az ország egész területén. A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók az alábbiakban olvashatók.
20 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya a Balatontouristnál
#BALATON Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások aránya a Balatontourist által üzemeltetett tó körüli kempingekben - írja a Turizmus Online.
Mert nem mindegy a burkolat a padlón és a falon…
Minőségi anyagokkal várja a Kertai Fürdőszoba Szalon!
Ötven éve szentelték pappá Márfi Gyulát
Német színjátszó tábor alsósoknak
Kertai fürdőszobaszalon
14 gondolat az EP-ről és Strasbourgról
Ajánló