2017. április 30., vasárnap
Katalin, Kitti névnap
Instant
A Pannon Egyetem a gazdaság motorja
Konzultációsorozatot kezdeményezett Navracsics Tibor uniós biztos a felsőoktatási intézmények gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről és lehetőségeiről. Elsőként a Pannon Egyetem és a város, illetve a térség képviselőivel egyeztetett.
Tábla hirdeti a Hangvilla nívóját
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között felavatták a Hangvilla Építészeti Nívódíját jelző táblát az épületben.
A VKSZ Zrt. működtetné a helyi járatokat 2019-től
Saját kezébe venné az önkormányzat a helyi tömegközlekedést, a csütörtöki közgyűlésen már konkrét terveket is ismertettek.
Javította a közbiztonságot a rendőrök köztéri jelenléte
#KÖZGYŰLÉS A Közgyűlés előtt számolt be a Veszprémi Rendőrkapitányság elmúlt évi tevékenységéről dr. Ipsits Csaba rendőrkapitány.
Az új Yaris: Megér egy próbát!
Megérkezett Veszprémbe a Toyota legújabb modellje, a megújult Yaris. Próbálja ki ön is a veszprémi Toyota nyílt hétvégéjén (május 6-7.)!
Orbán: Alaptalanul vádolják Magyarországot
Az Európai Parlamentben Magyarországról vitáznak, fölszólalt Orbán Viktor is. A vita a felsőoktatási törvény módosításáról, a civil szervezetekre vonatkozó jogszabályok tervezett szigorításáról, a menedékkérők automatikus őrizetbe vételéről, valamint a médiapluralizmusról és az igazságszolgáltatás függetlenségéről szól.
Kinevezték a paksi bővítés miniszterét
Áder János köztársasági elnök kinevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterré Süli Jánost szerdán Budapesten.
EU-napi rendezvény a Fortuna udvarban
Milyen lesz az idén hatvan éves európai integráció jövője? Miként ad új lendületet a foglalkoztatásnak, a növekedésnek és a beruházásnak az Európai Unió? Ilyen kérdésekre is válaszol május 14-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Veszprémben.
Fiatal doktoranduszok is bemutatkoznak a műszaki Kémiai Napokon
Április 25. és 27. között zajlik a Műszaki Kémia Napok elnevezésű, évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat a Pannon Egyetemen.
Rogán: Magyarországnak az EU-ban, a Fidesznek a Néppártban a helye
Az Európai Néppárt ülése végére minden résztvevőnek világossá vált, hogy Magyarországnak az EU-ban, a Fidesznek az Európai Néppártban a helye - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szombaton Brüsszelben az ülést követően.
Kerékpárverseny a Kárpátokon innen és túl
Negyedik alkalommal érinti Veszprémet Közép-Európa legnagyobb létszámú és hosszúságú U23-as országúti kerékpáros versenye, a Carpathian Couriers Race.
Fidesz: fontos a veszprémiek véleménye
Fontos, hogy a Brüsszellel vívott harcokhoz a magyar emberek támogatását kérjük, mert az a nemzeti függetlenségünkről és a szuverenitásunkról szól– mondta Ovádi Péter péntek reggel Veszprémben. Országosan eddig félmillióan töltötték a Nemzeti Konzultációt.
Szobrot állítanak Szent Mihálynak
#KÖZGYŰLÉS Az Óváros téren emelnek szobrot a bazilika védőszentjének szeptemberben.
Ingyenes lesz az első nyelvvizsga
Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Napirend előtt: fellendült az új kádártai Közösségi Ház működése
#KÖZGYŰLÉS 80%-kal bővült a ház tereinek bérlése, új csoportok alakultak, az eddigi klubok megelégedéssel használják a termeket - mondta a csütörtöki közgyűlésen napirend előtt Czaun János fideszes képviselő a márciusban felújított kádártai Közösségi Házról.
Versenyezni vagy együttműködni?
Egy sikeres munkahelyet vajon mi épít jobban? Ha mindenáron a konkurencia fölé próbál emelkedni, vagy ha összefog a másikkal? Erről tartott előadást dr. Mérő László szerdán az Iparkamarában.
Már jövő héten kezdődnek a Gizella-napok!
Huszonhatodik alkalommal rendezik meg az idén tíznaposra nyúlt Gizella-napokat május 4. és 14. között.
Templomszépítés jóvátételként
A kádártai templomnál folytatódott a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programja.
A VEN csapatok bevonulása
Belestünk a Kockanapok előkészületeibe