Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Változik a bérletvásárlás a helyközi buszokon

2018. április 18. 12:00 // Forrás: ÉNYKK
Változik a bérletvásárlás folyamata az ÉNYKK helyközi autóbuszain májustól. A társaság közleményben tájékoztatja utasait a teendőkről.

Az ÉNYKK Zrt. Veszprém megyében új elektronikus jegykiadógép rendszer bevezetését kezdte meg 2017. év végén a régi fedélzeti pénztárgépek kiváltására.

A fejlesztés keretében - 100%-ban önerős finanszírozással - a jegy- és bérletértékesítésre alkalmas szoftver elkészítése, valamint a jegy és bérlet nyomtatásához szükséges eszközök telepítése valósul meg, Zirc térségében 21 db, Pápa és Sümeg térségében pedig 29 db fedélzeti eszközt érintve.

Az új fejlesztésű értékesítő szoftver egy utasazonosító-szám használatával lehetővé teszi a bérletek járműfedélzeten történő névre szóló előállítását és nyomtatását, jelentősen leegyszerűsítve az elszámolás és készletkezelés bonyolult, nagy élőmunka-ráfordítást igénylő folyamatait, illetve biztosítja az utazóközönség bérlet-, illetve jegyvásárláshoz kapcsolódó számlaigényének gyors és hatékony kiszolgálását is.

(illusztráció)(illusztráció)

A fenti előnyök kihasználásához, az utas azonosító szám kiadásának fontos előfeltétele, hogy az utazóközönség által jelenleg is használt bérletigazolványok, diákigazolványok, illetve viszonylatigazolások egy előzetes regisztrációs folyamat segítségével egy központi adatbázisba kerüljenek rögzítésre, ami ezt követően a bérletkiadás támogatása érdekében minden jegykiadógépen naponta aktualizálásra kerül. A jövőben minden új bérletigazolvány, diákigazolvány és viszonylatigazolás kiállításával egyidejűleg a regisztráció is automatikusan megtörténik. A rendszer indulásakor azonban arra kérjük a Zirc, Pápa és Sümeg vonzáskörzetében rendszeresen bérlettel utazó utasainkat, hogy meglévő bérletigazolványuk, diákigazolványuk és viszonylatigazolásuk regisztrálása érdekében szíveskedjenek az elővételi pénztárba befáradni!

Zircen, Pápán és Sümegen elővételi pénztáraink 2018. április 16-tól várják az igazolványtulajdonosokat regisztráció céljából. Az adatrögzítésre kérjük, vigyék magukkal a regisztrálni kívánt bérletigazolványt, diákigazolványt, viszonylatigazolást vagy azok másolatát, vagy jegyezzék fel az igazolványok számát és a regisztrálni kívánt viszonylatokat, bérlettípusokat! Kollégáink, a számlakiadás megkönnyítése érdekében, a bérletjegyet használó, illetve annak költségeit elszámoló személy, vállalkozás adatait is kérik, így kérjük ezeket is jegyezzék fel és adják át a regisztráció során!

A bérletigazolvány regisztrációjának elmulasztása esetén 2018. május 28-tól az autóbuszvezetőknél mindaddig nem tud utasunk bérletet vásárolni, amíg a regisztrációt el nem végzi, ezért kérjük a rendelkezésre álló idő alatt keressék fel bérletpénztárainkat!

vehir.hu
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.