Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Európai színvonalú az ellátás Farkasgyepűn

2018. március 21. 16:36
Napelemekkel szerelték fel a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetet. A beruházást szerdán mutatták be a sajtónak. A fejlesztés 133,8 millió forintból valósult meg.

A szerdai tájékoztatón dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, hogy fontos terület az energiahatékonyság javítása és a környezetvédelem: 2020-ig az ország energiafelhasználásának 13-14%-át megújuló energiaforrásokból kell fedezni. Megjegyezte: a középületek jelentős része nem felel meg a mai követelményeknek, a felhasznált energia 40 százalékát hűtésre és fűtésre fordítjuk, ezért fontos a hatékonyság javítása. Ezen dolgoznak a kormányhivatali épületek esetében is, az 1260 épületből ötszázat korszerűsítettek, ami egyfelől a költségvetés szempontjából is előnyös, másrészt a felújítások révén a településkép is javul.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, hogy megyénkben 40 nyertes KEOP-pályázat született, melyekkel összesen mintegy 35 milliárd forintos forráshoz jutottak az intézmények – köztük megyénk kórházai is. Az energiahatékonyság révén, a csökkenő működési költségek miatt megtakarított pénzt fejlesztésekre, a munkakörülmények javítására fordíthatják az intézmények.

A Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet főigazgatója, dr. Medgyasszay Balázs összefoglalta az elmúlt évek fejlesztéseit. 2011-ben 251,4 millió forintból épült onkológiai szárny, ahol eredményeiben nyugat-európai színvonalú ellátást tudnak biztosítani a betegeknek. 2013-ban közel 63 millió forintos forrásból indult egészségfejlesztési program, ami jelenleg is működik. Ennek részei a prevenciós előadások, amikkel már az óvodás kortól kezdve igyekeznek az egészség megőrzésére nevelni a gyerekeket. Az elmúlt néhány évben emellett fontos eszközbeszerzések is történtek, ami réén európai színvonalú eszközparkot építettek ki.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.