Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult a Davidikum kollégiuma

2018. március 20. 19:10
A veszprémi római katolikus középiskola kiemelt kormányzati támogatásból, mintegy 133 millió forintból újult meg. Kedd este ünnepélyes keretek közt megáldották és átadták az épületet.

A projekt kiemelt kormányzati támogatásból, 133 millió forintból valósult meg. A rekonstrukció 2017 júliusában kezdődött, melynek során hat hónap alatt felújították a vizesblokkokat, korszerűsítették a fűtést, kicserélték a kazánt és a radiátorokat, modernizálták a külső nyílászárókat, valamint szigetelték az éttermi szárnyat és a tetőt- mondta az ünnepélyes átadón Dobosné Burján Adrienn, a kollégium igazgatója, majd köszönetet mondott a kivitelezőknek és a projektmenedzsernek.

Némedi Lajos alpolgármester üdvözölte a felújítást, aki szerint az egyházmegyének és a városnak is fontos a nagy hagyományokkal rendelkező kollégium, hiszen „Veszprém egyik kiemelt jelentőségű épülete.”

A kormány jól döntött, amikor kiemelt beruházásként kezelte a Davidikumot, hiszen felismerte, hogy ha az egyház építkezik, akkor a társadalom hosszútávon is gyarapodik. Az épület hasznossá válik, hisz a fiatalok az életük fontos szakaszát töltik itt- fogalmazott.

Az épületet Márfi Gyula érsek áldotta meg, aki az egyházmegye nevében mondott köszönetet a projektben résztvevőknek.

Az ünnepélyes átadón Godány Ráhel, Csizmadia Renáta és Simon Ruben működött közre.

Címlapfotó: Google

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.