Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Czaun: Magyarország erős, szabad ország

2018. március 15. 4:00
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Kádártán és Gyulafirátóton is szerdán.

Magyarországnak az élet soha nem adta könnyen a szabadságot – fogalmazott beszédében Czaun János, a városrészi önkormányzatok vezetője, aki felelevenítette: a nyolcvanas évek végén azt gondolhattuk, hogy a szovjetek kivonulása után hazánk egyszeriben elér egy új, büszke, szabad korszakába, azonban ezért keményen meg kell dolgozni.

– Minden nemzedéknek mást jelent a nemzethez tartozás – mutatott rá a képviselő. Mások a lehetőségek, mások a körülmények, másfajta hazafiasságra van szükség. Czaun kijelentette: a ´48-as nemzedék bátor volt, mert nemzeti kormányt alapított, szembenézett a hatalmasságokkal és megvívott a szabadságáért.

A márciusi ifjak által meggyújtott fáklya fényénél nem érezheti biztonságban magát az elnyomó zsarnok hatalom. Mi magyarok el tudjuk dönteni, kivel szeretnénk együtt élni, tudjuk, mi a jó és mi a rossz nekünk. Olyan közösséghez szeretnénk tartozni, akik partnerként és nem gyarmatként kezelnek minket.

Czaun megjegyezte: azok, akik tíz éve még kordonnal zárták körbe a Parlamentet, most nyolc év után visszatérnének. Hozzátette: ma Magyarország erős, szabad, kordonoktól mentes ország.

Adjuk tovább március 15. lángját a gyermekeinknek, neveljük őket az igazság és a szabadság szellemiségében, mert minden csillogó szempár reménység a haza számára – fogalmazott a képviselő.

A megemlékezést a Ficánka Tagóvoda csoportja és Radics Tibor tárogatóművész műsora színesítette.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.