Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egyéni választókerületekben dől el a választás eredménye

2018. március 12. 19:02
Éppen ezért fontos, kire adjuk le a voksunkat. Erre hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, aki Ovádi Péterrel, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével tartott közös lakossági fórumot hétfő este a Hangvillában. A tét: nyugodt polgári rend vagy teljes instabilitás.

És egyben az is, vajon folytatódnak-e az eddigi pozitív eredmények országszerte és Veszprémben is – ahogy azt a politikusok a lakossági fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón is összefoglalták.

Ovádi Péter emlékeztetett: 2010-ben még hitelből finanszíroztuk a gazdaságot, és az önkormányzatok nagy része adóssági csapdában vergődött. A Fidesz-KDNP kormány ezt az állapotot konszolidálta: Veszprémet több mint hétmilliárd forint adósságtól szabadították meg, és a Veszprém Aréna hiteltörlesztését is átvállalta az állam. Ezzel az ország költségvetése után Veszprémé is rendbe jött.

Azóta a város számos ponton megmutathatta erősségét, amire büszkék lehetünk: legyen szó az EKF 2023 sikerünkről, arról, hogy a környező települések között nálunk a legkisebb a munkanélküliség aránya (2% alatti), a rengeteg beruházásról, út-, bölcsőde-, óvoda- és állatkerti fejlesztésről, vagy éppen az előttünk álló körforgalom építésekről.

Gulyás GergelyGulyás Gergely

Van tehát mit megvédeni, a Fidesz-KDNP pedig szeretné politikailag is visszanyerni a veszprémiek bizalmát – mondta el Gulyás Gergely. „A magyar választójogi rendszer sajátosságánál fogva

a választás alapvetően az egyéni választókerületekben dől el, éppen ezért tartjuk kulcsfontosságúnak, hogy Ovádi Péter kerülhessen be az országgyűlésbe, hiszen ő a legalkalmasabb arra, hogy képviselje Veszprém és a térség érdekeit”

– hangsúlyozta a frakcióvezető.

A választások tétje tiszta: egyik oldalon a nyugodt polgári rend és a további építkezés áll, a másikon a teljes instabilitás fenyegetése.

„Természetesen tökéletes kormányzás nincsen, de az elmúlt nyolc évet egyértelmű prioritások mentén világos kormányzati politika jellemezte. Ennek köszönhető az a számtalan eredmény, amit a gazdaság-, a család- és a nemzetpolitikában sikerült elérni, az ország pedig az egész Európát érintő migrációs válság közepette is biztonságban van. Ezzel szemben még az ellenzéki pártok legnagyobb szószólói sem gondolják úgy, hogy saját pártjaik kormányzóképesek lennének.” Gulyás szerint az egyetlen alternatívaként felmerülő szélsőjobb, szélsőbal, balliberális, zöld oldal összefogása csak veszélyt, bajt és instabilitást hozna az országra, hiszen a pártok eleve képtelenek a valódi együttműködésre, programjaik össze nem egyeztethetők.

„Mi szeretnék, ha országosan és helyben is folytatódhatnának azok a fejlesztések, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök úr is világosan megígért legutóbbi ittjártakor. Ezek mindenképpen meg fognak valósulni, ahogy az országos gazdasági fejlődések, az új munkahelyek teremtése is, amennyiben a választópolgárok megtisztelnek minket bizalmukkal” – zárta gondolatait Gulyás Gergely.

A sajtótájékoztató után lakossági fórummal folytatódott a program a Hangvilla konferenciatermében, ahol a politikusok zsúfolásig megtelt teremben válaszoltak a kérdésekre.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.