Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Kész arrogancia – Kész átverés

2018. március 8. 10:20
Interjú helyett ízelítőt kaptunk Kész Zoltán stílusából: arroganciájából, pökhendi kioktató viselkedéséből. Ez nem jellemző a demokratikus közéletre!

Kész Zoltán szokásos évértékelője után, az általuk felvetett lehetőséggel élve kértünk interjút tőle. Feltettünk egy kérdést a bizottsági munkájával kapcsolatban. Amire kaptunk egy választ, ami minden volt csak nem tisztességes, nem korrekt. Mi szemtől szembe kérdeztünk. Tisztességesen. Mit kaptunk cserébe? Arrogáns, pökhendi, elutasító, kioktató, a választ megkerülő valamit…Valamit, mert ez nem válasz. Nem vette emberszámba az újságírót, a média világát, az olvasókat.

Nem állunk egy oldalon. Más szemüvegen keresztül látjuk a világot. De ez nem hatalmazza fel Önt, hogy így válaszoljon. Mindenkit megillet a kulturált, a másik iránt tiszteletet tanúsító hozzáállás. Főleg igaz ez Veszprémre. Arra a városra, amely joggal büszke történelmi hagyományaira, sokszínű kultúrájára. Ebben a városban Pál Bélától Porga Gyulán keresztül Navracsics Tiborig a politikusaink tisztességesen álltak hozzá a média munkásaihoz. Még akkor is, ha azok nem osztották nézeteiket! Ön, aki mindig Veszprémre hivatkozik, ezt sutba dobta. Nem először. És mindezt tette egy fiatal leányzóval szemben.

Képviselő Úr! Ön mást mond, mást cselekszik. Mondhatni: Kész átverés az egész politikája. Minden egyes felszólalásában a Fidesz által félelemben tartott közélet megtisztításáról beszél. Amit most tett, az burkolt verbális agresszió. Ellenkezője annak, amit mond. Ön félemlít meg egy kedves újságírónőt!

Integrálni akarja a választókerületében élőket. Integrálni? Miközben minket azonosít egy párttal. Mekkora csúsztatás! A viselkedése, amit és ahogyan mond, nem az integrációról, a másik megértéséről szól.

A stílus maga az ember – tartja a mondás. Igen, ez így van. Az Ön stílusa ez. Mindenki eldöntheti majd, kedveli ezt, vagy elutasítja.

De biztos vagyok abban, hogy az Ön által képviselt bal-liberális oldal szimpatizánsai sem osztják ezt a magatartásformát. A Momentum jelöltje, Meződi János is elutasította az Ön stílusát. Hűbérurakra jellemzőnek minősítette, erkölcsöt és jó ízlést nélkülözőnek tartotta. Hites Viktor, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje is megdöbbentőnek nevezte a megnyilvánulását, amikor arra szólította fel, hogy álljon be a pártja Ön mögé.

Biztos vagyok, hogy hozzájuk hasonlóan sok veszprémi bal-liberális érzelmű ember NEMET mond Önre, a stílusára.

Jól mondja, áprilisban értékrendet választunk. De remélem, nem az Önét!


A Magyar Nemzet és az index.hu is megírta, hogy Kész Zoltán is sokat hiányzik a bizottsági ülésekről. Erre akartunk választ kapni.

- Ön tagja az Igazságügyi Bizottságnak is, amelyre tudomásom szerint ritkán vagy nem jár be. Mi ennek az oka?

- Javaslom a Vehir újságírójának, hogy nézzék meg a statisztikákat, mennyit járok az Igazságügyi Bizottság üléseire. Egy olyan párttól kapom ezeket a kérdéseket, amelyik 2006 és 2010 között bojkottálta a parlamenti munkát.

- Úgy gondolja, hogy ugyanezt a mintát kellene követnie, ez egy jó példa?

- Megválaszoltam a kérdést, amit föltett.

- Azt megválasztásakor is tudta, hogy Fideszes többség volt, mint ahogy most is. Az említett bojkottálás mellett ez mennyire lehet ok abban, hogy esetleg nem jár be?

- Visszatérek az első válaszomhoz, úgy látszik, nem értette a választ. Bejárok. Ne az Önök Mészáros-féle médiájából tájékozódjanak, hanem a parlament honlapján ott van a statisztika, hogy mennyit járok be, abból tudnak tájékozódni, és innentől kezdve ez egy másik történet.

Pethő Imre
Szalai Csaba
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.