Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mobilos appal fejlesztené a fiatalok pénzügyi tudatosságát a Magyar Államkincstár

2018. március 7. 4:00
Egy nemzetközi felmérés szerint Magyarország az utolsó harmadban szerepel a pénzügyi tudatosság szempontjából. Kedd délelőtt veszprémi diákok tesztelhették a JátéKincstár applikációt.

A Magyar Államkincstár 2013. decemberében nagy sikerrel indította el a WebKincstár szolgáltatás kiegészítő elemeként az okostelefonon elérhető állampapír-forgalmazási elektronikus csatornáját, MobilKincstár néven.

2016. decemberében a MobilKincstár alkalmazás bővítésre került a JátéKincstár modullal. A MobilKincstár elektronikus csatorna elsődleges célja az állampapírokhoz kapcsolódó online tranzakció kezdeményezési és lekérdezési funkciók biztosítása, míg a JátéKincstár modul a pénzügyi- és megtakarítási ismereteket célzott játékos formában bővíteni, már a gyermekek körében is hozzájárulva a tudatosabb pénzügyi és befektetési kultúrához.

JátéKincstár

A JátéKincstár appot 2017 óta országos roadshow keretében mutatják be a megyeszékhelyek egy-egy iskolájában, hiszen úgy vélik, az itt tanulók a leginkább fogékony korosztály az újdonságokra. „Cél, hogy elültessék a gondolatot a fiatalok fejében, hogy a pénzügyi dolgaikkal foglalkozni kell - mondta Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese kedd délelőtt a Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziumban. Nem titkolt cél az sem, hogy a befektetési lehetőségekre idejekorán felhívják a gyerekek figyelmét, ösztönözve őket a megtakarításokra.

A diákok játékos formában, csapatokra bontva ismerkedtek az applikációval, amelynek végén megfogalmazhatták kritikáikat és észrevételeiket is.

Az app egyébként nem „lövöldözős”, mint azt sok fiatal a tapasztalatok szerint várná. Mi is nyomkodtuk egy kicsit. A JátéKincstár felhasználók, a „Gyors játék” és a „Küldetés játék” játékmódok közül választhatnak. A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat lehet teljesíteni úgymint: szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A „Küldetés játék” során a felhasználó az előre összeválogatott feladatok teljesítését követően arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért. A játék kialakításában fontos cél volt, hogy a Kincstár állampapír-forgalmazási tevékenységének egyes elemei tükröződjenek, továbbá a játék egyszerre mutassa be a Kincstár szolgáltató funkcióját, és az állampapírok tulajdonságait.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.