Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Magyarországon tesztel szupergyors internetet a Facebook

2018. február 26. 20:53 // Forrás: MTI
A Telekommal közösen.

A Magyar Telekom Budapesten új, vezeték nélküli technológiát fog tesztelni a Facebookkal közösen- jelentették be a barcelonai Mobil Világkongresszuson (Mobil World Congress (MWC) hétfőn.

Tim Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója kijelentette: a Magyar Telekomon keresztül a Facebookkal együttműködésben egy új, az optikai hozzáféréssel összemérhető átviteli sebességet biztosító, vezeték nélküli technológia kísérleti tesztjeit végzi Budapesten. A Facebook által Terragraph néven kifejlesztett új, a 60 gigahertzes ingyenes spektrumot használó, milliméter hullámú hálózatra épülő technológia segítségével akár 1 gigabájtos sávszélesség is biztosítható lesz. A technológiára épülő Telekom Virtual Fiber szolgáltatás várhatóan 2020-ban kerülhet kereskedelmi forgalomba a nemzetközi piacokon.

A Facebook közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Magyar Telekom Budapesten fogja tesztelni a Terragraph technológiát, míg a Telenor Kuala Lumpurban hajt végre terepkísérletet vele. A technológia lényege, hogy utcai berendezéseken, köztéri lámpákon fognak elhelyezni hálózati eszközöket.

A Magyar Telekom az MTI-vel közölte: a tervek szerint a lakosság bevonásával - rövid megszakításokkal - több hónapig tart majd a projekt. A kiválasztott helyszínen 100-300 háztartásnak lesz lehetősége kipróbálni a szolgáltatást, a háztartásokat 100 darab kisméretű, könnyű, az elektromos oszlopokra, világítási oszlopokra, utcai bútorokra és épületekre felszerelendő antennával szolgálja majd ki a Magyar Telekom.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.