Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

A szabad, gyermekközpontú oktatásra helyezné a hangsúlyt az LMP új veszprémi jelöltje

2018. február 20. 14:50
Hites Viktor emellett az életképes kistelepülések megmentését, az úthálózat javítását, Paks 2 leállítását és az egészségügy megreformálását is fontos célnak tartja. Az LMP új, veszprémi jelöltje kedden sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a médiának.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Gertsmár Ferenc, a Lehet Más a Politika korábbi parlamenti képviselőjelöltje visszalépett jelöltségétől, hogy átadja a helyét egy olyan személynek, aki "az LMP által választott kampánystratégiába jobban illeszkedik." Veszprém 1. számú országos egyéni választókerületének új jelöltje így Hites Viktor lett.

Hites Viktor 1976-ban született Veszprémben, 2014-ig itt is élt, azóta családjával Lókútra költöztek. Környezetmérnöki szakon végzett a Pannon Egyetemen, majd középfokú tájfutó edzői képesítést szerzett, és 2002-2006 között a Vetési gimnáziumban oktatott szaktanárként, az általa rugalmatlannak tartott oktatás miatt azonban elhagyta a pályát. Azóta sportszervezéssel foglalkozik.

A politikai pályára elsősorban az itt szerzett tapasztalatok vezették, és programjában is nagy szerepet kap a vidék és az oktatás, illetve a sport helyzete. Képviselőként a legfontosabbnak a szabad és gyermekközpontú oktatás megteremtését tartja a kistelepüléseken és a városokban egyaránt. Hites szerint ha szeretnénk megőrizni az életképes kistelepüléseket, a minőségi oktatás biztosítása mellett fontos a helyi infrastruktúra kiépítése, beleértve az úthálózat fejlesztését is: elodázhatatlan a 8-as és 82-es számú főutak összekötése, az aranyos-völgyi viadukt megépítése, de a falvakat összekötő, sokszor balesetveszélyes utak (pl. Hárskút-Lókút közötti út) javítása is elengedhetetlen.

Ezen felül szükség lenne vidéki munkahelyekre és az egészségügyi alapellátás fejlesztésére is. A jelölt szerint ennek két pilléren kellene nyugodnia: sürgősen emelni kellene a szabadidősport jelenlegi „filléres” támogatását, ami a megelőzés révén tehermentesítené az egészségügyet, másrészt mindenki számára elérhetővé kellene tenni a háziorvosi, fogorvosi alapellátást vidéken is.

Hites Viktor szót ejtett Paks 2 vállalhatatlanságáról és leállításáról is, amely helyett inkább a megújuló energiákat, napelemeket kellene előtérbe helyezni és emelni az épületszigetelési program állami támogatását. Ez a jelenlegi csalóka rendszer helyett valódi rezsicsökkentést jelentene.

A párt programjában szerepet kapott még a Pannon Egyetem támogatása, a bérlakásprogram és a migráció kezelése is.

Hites Viktor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: korábban nem tudták elég erős ellenzékként képviselni a nézeteiket, ami csalódáshoz vezetett – ezen most változtatni kívánnak. Kormányváltásra nem, de egy koalíciós kormány létrejöttére látnak esélyt, fő céljuk pedig minél nagyobb támogatottságot nyerni és az embereket visszafordítani a politika felé. „Azt szeretnénk, hogy az LMP legyen az ellenzék vezető pártja, hosszú távon pedig egy női miniszterelnökre lenne szükség. Ez nagyon jót tenne az emberek lelkületének, egy kicsit segítene, hogy kisimuljon az ország és újra jó legyen együtt lenni és magyarnak lenni.”

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.