Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 30. Zalán
Veszprém
15°C
2024. március 30. Zalán
Veszprém
15°C

Tíz éve a hátrányos helyzetű fiatalokért

2018. február 15. 19:42
2008 februárjában alapították a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületet. Csütörtök este ünnepi közgyűléssel emlékeztek meg a jubileumról.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület 2018. február 15-én ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Az idei évre jótékonysági bállal egybekötött gálával és karácsonyi ünnepséggel készülnek, utóbbin általános és középiskolai diákokat jutalmaznak az egyesület és a támogatók jóvoltából.

Csütörtök este a városháza Kossuth termében tartottak ünnepi közgyűlést, ahol Molnár Roland, a VVHHFE elnöke a 600 támogatónak köszönetet mondva kezdte beszédét. Felidézte, a tíz év alatt számos adománygyűjtő rendezvényt szerveztek, illetve három külföldi és egy belföldi kirándulásra kétszáz középiskolást vittek el. Összesen kilencezer fiatalt támogattak szemüveg kiváltásával, kollégiumi díj kifizetésével, étkezési hozzájárulással, tanszerrel, bérlettel vagy ruházattal. Ezen kívül segítettek egy szívátültetett fiatalnak és egy az iszapkatasztrófában mindenét elveszítő devecseri családnak is. Megjegyezte, még legalább ennyi évet vállalni szeretne az egyesület élén.

Molnár Roland még tíz évig vezetné az egyesületetMolnár Roland még tíz évig vezetné az egyesületet

Porga Gyula polgármester kiemelte, kiváló az együttműködés az egyesület és a városvezetés között. „A családok után a helyi civilközösségek a legfontosabb sarokkövei a mindennapi életünknek”- fogalmazott. A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület olyan feladatokat lát el, melyeket az önkormányzat nem tud hiánytalanul ellátni, és felhívja a figyelmet bizonyos megoldandó feladatokra - mondta.

Porga GyulaPorga Gyula

A közgyűlésen Márfi Gyula veszprémi érsek, a VVHHFE örökös tagja mondott imát, és áldotta meg az egyesületet. Emellett a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium, a Közigazgatási és Közgazdasági Szakgimnázium valamint a Ipari Szakgimnázium tanulói működtek közre. Bemutatták a VVHHFE kiadványát, a Hírmondót, és jutalmakat is átadtak.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. tegnap 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. 2024. március 28. 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. 2024. március 28. 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.