Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A Formula-E felfalja az autósportot?

2018. február 1. 4:00
Bemutatták az elektromos formaautós bajnokság következő szezontól, szeptembertől használatos, szolidan csak Batmobile-nak becézett karosszériáját. A bajnokság jó úton halad, hogy átvegye a Formula-1 helyét.

Bár ez a hatalomátvétel egyelőre még sci-fi, de napról napra kézzelfoghatóbbá válik, annak ellenére, hogy pár évvel ezelőtt, indulásakor még legtöbbünk csak legyintett a koncepció hallatán. Nem a Forma-E volt ugyanis az első formaautós széria, ami valami fura csavart akart vinni az autósportba. 2005 és 2009 között például létezett az A1GP, ahol nemzeti válogatottak versenyezhettek egymással. A technika sem volt kutya, a 2008-09-es évadban például lényegében a 2004-es F1-es Ferrari lebutított változatát használták a csapatok. Olyan szövetségi kapitányok irányították a nemzeti válogatottakat, mint Alan Jones (Ausztrália), Michael Andretti (USA), Emerson Fittipaldi (Brazília) vagy John Surtees (Nagy-Britannia) vagy Schumacher egykori menedzsere, Willy Weber (Németország). A sorozat mégis becsődölt.

A Superleague az autósport történetének egyik legfurább próbálkozása voltA Superleague az autósport történetének egyik legfurább próbálkozása volt

Aztán jött a még elborultabb Superleague Formula, ahol népszerű futballcsapatok színeiben indultak a versenyistállók. Az ötletgazdák úgy gondolták, hogy ha ötvözik a világ két legnépszerűbb sportját, a focit és a Forma-1-et, abból csak siker születhet. Nem így történt: hiába versenyzett Narain Karthikeyan a PSV Eindhoven vagy Sébastien Bourdais az Olympique Lyonnais színeiben, ez a széria is csődöt jelentett.

Szóval láttunk már őrült ötleteket, és amikor 2012-ben bejelentették a Formula-E születését, én magam is arra tippeltem, hogy a villanyautós bajnokság múló szeszély lesz. Ehhez képest ma már ott tartunk, hogy évtizedes múltra visszatekintő bajnokságok dőlnek be amiatt, mert a csapataik inkább a Forma-E-be igazolnak.

A Formula-E következő szezonban használandó karosszériájaA Formula-E következő szezonban használandó karosszériája

Így járt a hosszú távú világbajnokság (WEC), ahonnan először az Audi lépett le a FE kedvéért, majd a Porsche is inkább a villanyautós széria mellett döntött. Idén a Toyota egyedül bohóckodik a prototípus kategóriában, igaz, ők legalább Fernando Alonsóval a volán mögött teszik.

A világ egyik legprofibb túraautós sorozata, a német DTM szintén megbillenhet: a széria hagyományosan a három nagy német gyártó, a BMW, a Mercedes és az Audi csatáinak fő helyszíne volt – csakhogy a Mercedes bejelentette, hogy kiszállnak a nemzeti bajnokságból, hogy pénzüket és mérnökeiket átcsoportosíthassák az FE-be (ahol egyébként a másik két gyártó is érdekelt).

Az FIA közben rosszabbnál rosszabb döntéseivel aláaknázza a világbajnokságait. A WTCC konkrétan megszűnt a TC1-es szabályrendszer élhetetlensége miatt, és ha idén rosszul sülnek el a dolgok, akár az eddig jól működő TCR-t is magával ránthatja. A Forma-1 szintén a rossz szabályrendszer miatt vergődik. Nemhogy nem érkeznek új gyártók és csapatok, de tavaly már politikai háttéralkukkal kellett rávenni a Toro Rossót, hogy állapodjon meg a Hondával, nehogy még egy értékes márkát veszítsen a bajnokság.

Mindeközben a Formula-E-ben egymást lökdösik félre a nagy autógyárak, hogy odaférjenek a korlátozott férőhelyű rajtrácsra. A jelenleg is futó szezonban gyári csapatként az Audi, a Renault, a DS (a Citroën prémium márkája), a Jaguar és a Mahindra van jelen, de jövőre érkezik a Mercedes, a BMW és a Porsche (a Renault csapatát pedig a franciák leányvállalata, a Nissan veszi át). És nemcsak a csapatok, a szponzorok is erre tartanak: a Hugo Boss több évtizedes aktív F1-es jelenlét után döntött úgy, hogy a Formula-E-ben több pénz és reklámérték van, mint abban, hogy a Formula-1 évek óta verhetetlen csapatát támogassa.

A Formula-E tavalyi monacói futamaA Formula-E tavalyi monacói futama

A nézőket leginkább két dolog riasztja el – egyelőre. Az egyik az autócsere: a jelenlegi Forma-E autók aksija nem bír ki egy versenytávot, ezért a pilóták boxkiálláskor egyszerűen átülnek egy előkészített második kocsiba. Ez a probléma azonban szeptembertől megszűnik: a héten bemutatták az új, futurisztikus karosszériát*, amiben a jelenleginél kétszer nagyobb hatótávot biztosító akkumulátort helyeznek el. Megszűnik tehát az a tényező, ami jelenleg nevetségessé teszi a versenyeket.

A másik gyakori panasz arról szól, hogy bizony a villanyautóknak nincs hangja, és a régi idők autósportján nevelkedettek számára ez olyan, mintha kiherélték volna a sportágat. Nekik van egy rossz hírem: nem ők a célközönség. Azok, akik 10-15 év múlva születnek, egy olyan világban nőnek majd fel, ahol halk hibridek és néma villanyautók járnak majd az utakon. Ők pont annyira nem fogják érteni, mit szeretünk mi a zajon, ahogy mi is furán néznénk valakire, aki a koromfekete és büdös kipufogógázt hiányolja az utakról.

A Formula-E-nek még megvannak a gyerekbetegségei, de aki ez alapján ítéli meg, az könnyen tévedésbe eshet. Olyan mennyiségű pénz és szakértelem áramlik a bajnokságba, amiből művészet lenne nem sikert kovácsolni. Különösen, ha a F1-es csapatok addig marakodnak, amíg megbuktatják a 2021-es új szabálycsomagot is.

A Formula-E következő, chilei futamát szombaton 19 órától közvetíti az Eurosport.

(*Az említett karosszériát egyelőre csak számítógépes modelleken láthatjuk, a maga fizikai valójában márciusban, a genfi autószalonon leplezik le.)

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.