Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megépülhet a kerékpárút Bánd felé

2018. január 25. 1:30
Évek óta tervezik az érintett önkormányzatok a településeket összekötő kerékpárút építését. Márkó és Bánd már megpályázta a saját közigazgatási területén található szakasz költségeit, csütörtökön a veszprémi képviselőtestület is erről döntött.

Márkó és Bánd községek a saját közigazgatási területükön megvalósítandó szakaszokra már tavaly beadták pályázatukat, amivel támogatást is nyertek a fejlesztésre, így már csak a veszprémi rész forrása hiányzik.

A kerékpárút Veszprémben a Veszprémvölgyi út burkolatához csatlakozva indul majd Bánd felé. A nyomvonal a Csatár-hegy tövében, a Séd patak folyásirány szerinti jobb oldalán halad a meglévő mezőgazdasági úton, a 8-as főút alatti átvezetése a Séd-pataknál, a meglévő közúti híd alatt történik. A nyomvonal veszprémi szakaszának hossza 4465 méter, amelyet a teljes hosszban építeni kell.

A kerékpárútra a Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2015. augusztus 13-án adott ki építési engedélyt, mely a teljes – mindhárom település területén megvalósuló – szakaszra vonatkozik.

A veszprémi szakasz megépítésének költsége (beleszámítva például a tervezés költségeit, a szükséges ingatlanvásárlásokat is) nagyságrendileg félmilliárd forint. Ennek legnagyobb részét – 425 millió forintot – természetesen a kivitelezés teszi ki.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.