Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Családi Klíma Nap az éghajlatbarát életmód jegyében

2018. január 24. 4:00
A Veszprém Megyei Klímavédelmi stratégiához kapcsolódó Családi Klíma Napot szombaton 9 és 18 óra között rendezik meg Agóra Veszprém Művelődési Központban.

A teljes család számára összeállított programkínálattal mindenki felismerheti saját alternatív lehetőségét az éghajlatbarát életmód kialakítására. Mindezt információk biztosításával, tanácsadással, játékokkal, eszközbemutatókkal, előadásokkal, nyereményekkel és rengeteg élménnyel fűszerezve.

A Veszprém Megyei Önkormányzat, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete és a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület által szervezett esemény lehetőséget biztosít az éghajlatbarát megoldások megismerésére.

"A Családi Klíma Nap céljai között szerepel egyrészt az energiatakarékos és energiahatékony megoldások bemutatása, másrészt a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretek, információk átadása. Így szó esik otthonaink állapotának felméréséről és szigetelési lehetőségeiről, épületgépészeti rendszerek korszerűsítési módjairól, a megújuló energia alapú hőtermelő rendszerekről és a megújuló energia alapú villamosenergia termelő rendszerekről is. Szeretnénk átfogó képet adni mindazoknak, akik döntéseikhez információt, segítséget, újabb megoldási lehetőséget keresnek" - mondta dr. Domokos Endre, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézet igazgatója.

"A családoké a főszerep szombaton, ahol mind a gyerekek, mind a felnőttek számára biztosított a sokrétű és interaktív információszerzés. Míg a kisebbek a játékok gazdag kínálatával kötik le magukat, a családfők elmélyedhetnek az otthonaik energiatakarékosságát jelentő technológiai lehetőségek megismerésében. A hölgyek, családanyák a leginkább nyitottak egy-egy új szokás felvételében, kipróbálásában, így velük az életmódbeli változtatási lehetőségek megismertetése a célunk. Ehhez beszélgetések, játékok, különböző tesztek kitöltése tud inspirációt nyújtani" - árulta el dr. Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A szervezők értékes tombolanyereményekkel és minden résztvevő számára biztosított ajándékokkal várják az éghajlatbarát megoldások híveit.

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Saját rekordját döntötte meg a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Saját rekordját döntötte meg a Pannon Egyetem Annak ellenére, hogy a tavalyihoz képest országosan csaknem 5500-zal kevesebben nyújtották be jelentkezésüket valamely hazai felsőoktatási intézménybe, a Pannon Egyetemen idén is nőtt a jelentkezések száma. A legkeresettebb „pannonos” szak 2024-ben a Humántudományi Kar pszichológia képzése, ezt követik a Gazdaságtudományi Kar gazdálkodás és menedzsment, valamint a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus nappali tagozatos alapképzései. 2024. március 19. 14:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.