Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

700 ezer forintot osztottak szét három veszprémi alapítvány közt

2018. január 9. 4:30
Három fogyatékkal élőket segítő veszprémi alapítványnak adták át a portálunkon meghirdetett mezaukció bevételét kedden.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke és Navracsics Tibor európai uniós biztos jótékonysági aukciót hirdetett december elején portálunk aloldalán keresztül, mellyel három fogyatékkal élőket segítő szervezetet szerettek volna támogatni. Az árverés során összesen négy futball csapat – Arsenal, Juventus, Bayern München és a Ferencváros –, valamint a Telekom Veszprém játékosok által dedikált mezeire lehetett licitálni, a befolyt összegből pedig a Kozmutza és a Bárczi iskola alapítványai, illetve az AutiSpektrum Egyesület részesült.

Az aukció december közepén zárult, az árverés iránt végül több mint tízezren érdeklődtek és 98 érvényes licit érkezett a mezekre.

A legtöbb és a legmagasabb összegű felajánlás az Arsenal mezre érkezett, mely 205 ezer forintért kelt el, 101 ezer forintot ért a Juventus mez, 95 ezer forintot ajánlottak fel a Bayern München pólóért, míg a hazai csapatok, a Telekom Veszprém meze 51 ezer forintért kelt el, a Ferencvárosé pedig 33 ezerért. Ezzel összesen 485 ezer forintot sikerült összegyűjteni az árverés során. A politikusok úgy döntöttek, magánadományból ketten kiegészítik a bevételt, így összesen 700 ezer forintot kaptak az alapítványok.

Mindhárom bankszámlára megérkezett a pénz, kedden pedig jelképesen is átadták az erről szóló plakettet a Kozmutza Flóra Alapítvány Értelmi Sérült Gyermekekért szervezetnek. Az átadón Ovádi Péter önkormányzati képviselő az itt folyó emberfeletti munkát megköszönve kívánt sok sikert az idei működéshez.

Bernáth Ildikó, az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, nagyon hálásak a támogatóknak, a befolyt összegből sporteszközöket vásárolnak a gyermekeknek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.