Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvásárolta a Veolia az ajkai Bakonyi Erőmű 98 százalékos tulajdonrészét

2018. január 4. 8:52 // Forrás: mti
Megvásárolta a Veolia Energia Magyarország Zrt. az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. 98 százalékos tulajdonrészét.
  • Az átvétellel - mint írták - lehetővé vált, hogy a vállalat elkezdje az erőmű teljes körű átvizsgálását, a problémák feltárását, és ezekre a megoldási lehetőségek kidolgozását.
  • A cég vezetése a por- és pernyehullás csökkentését, illetve megszüntetését kiemelt problémának tekinti, és a vizsgálatok lefolytatását követően a lehető leghatékonyabb és legeredményesebb megoldásokra fog törekedni.
  • Az új többségi tulajdonos célja, hogy az ajkai erőmű a lehető legnagyobb arányban biomassza alapúvá váljon, csökkenjen a széntüzelés.

Az 1992-ben megalapított Bakonyi Erőmű Zrt. fő tevékenysége az energiatermelés. A Veolia tájékoztatása szerint az erőmű jelenleg nagyobb részt biomassza - faapríték és mezőgazdasági melléktermékek -, kisebb mértékben szén felhasználásával állít elő gőzt a timföldgyár és az ajkai távhőhálózat számára, valamint évente 320 ezer megawattóra villamos energiát termel. A 131,6 MW villamos- és 360 MW beépített, névleges hőteljesítményű erőmű összesen 285 embernek biztosít munkát, ezzel Ajka egyik legnagyobb foglalkoztatója.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.