Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Csendesen búcsúzott az óév

2018. január 1. 13:00 // Forrás: katasztrofavedelem.hu
Veszprém megyét ezúttal elkerülték a rendkívüli események szilveszterkor.

"Országszerte vezettek kisebb tüzekhez a nem körültekintően használt tűzijátékok szilveszter éjszakáján" - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Összesen 157 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem munkatársaihozz, 65 tűzesethez és 57 műszaki mentéshez, míg 32 hívás téves volt, súlyosabb sérülés vagy tűzeset pedig nem történt.

Úgy tűnik, kezdenek beérni a szilveszteri intelmek, Veszprém pedig különösen példát mutatott ebből. Mind a megyei tűzoltóság, mind a mentőszolgálat munkatársainak beszámolója szerint nyugodtan, teljesen csendesen telt az óév utolsó napja Veszprém megyében. Szerencsére nem történt extra riasztás vagy vonulás, a tűzoltók legfőbb feladata ezúttal "csupán" az éjféli tűzijáték biztosítása volt a várnál - tudtuk meg. Egy átlagos hétvégéhez hasonlóan telt az éjszaka, még csak az alkoholizálás tekintetében sem vol kirívó eset - derült ki a mentők beszámolójából.

Kamond település lakóinak már kevésbé örömtelien kezdődött az újév: több mint százhatvan ember maradt áram nélkül, miután villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi szilveszterről újévre virradó éjszaka. A Petőfi utcában történt baleset során a gépkocsi vezetője nem sérült meg, azonban a villanyoszlop megrongálódott, a vezetékek pedig leszakadtak az oszlopról. A műszaki mentést végző celldömölki önkormányzati, valamint a jánosházai és helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót és biztosították a káreset helyszínét. Az elektromos hálózatban keletkezett károk miatt a település hatvanhét lakóházában szünetel az áramellátás, ez összesen százhatvannégy embert érint. A szolgáltatás előreláthatólag január 2-án áll helyre.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. ma 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. ma 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.