Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lezárult a KÖSZ! Program a Kék Madár Alapítvány szervezésében

2017. december 8. 11:44
Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett 2016. novemberében a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények, mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-13. évfolyamos diákjai számára. 

A Kék Madár Program a közösségi szolgálat bevezetése óta támogatja a középiskolás diákok ezirányú tevékenységét, szívesen látjuk volt tanítványainkat a rendezvényeinken, programjainkon. Veszprém város szinte valamennyi középiskolájával van együttműködési megállapodásunk az iskolai közösségi szolgálat közös lebonyolítására.

A diákok a közösségi szolgálat keretében egyfelől segítették a programjaink előkészítését, lebonyolítást, illetve kézműves-, közösségépítő foglalkozásokon vettek részt. Többek között részt vettek a 25 éves Jubileumi rendezvénysorozat programjain; dekorációkészítésben, szerepeltek a gálán, évkönyvet árultak. A Balaton-kerülő 3 napos kerékpár-túránkon nyáron segítették, hogy kisebb diákjaink is balesetmentesen, kitartóan tudják végigtekerni a 210 km-es távot. Augusztusban a tankönyvátvételnél, szortírozásnál kaptunk jelentős segítséget tőlük. Kézműves-foglalkozásokon jótékonysági vásárra ajándéktárgyakat készítettek, melyeket a Márton-napi vásárunkon értékesítettük, és a befolyt összegből fejlesztő játékokat, eszközöket vásároltunk.

KÖSZ programunk hozzájárult ahhoz, hogy több diák is elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálat jelentős részét, miközben olyan élményben volt részük, ami motiválhatja őket a további önkéntes tevékenységre. A segítő munka a diákokban erősítette visszajelzéseik alapján a volt iskolájukhoz való kötődést, együttműködési készségüket, a másokért végzett felelős tevékenységet.

A pályázati összegből vásároltuk meg a kézműves foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat.

Bízunk benne, hogy a jövőben is sikerül elnyernünk hasonló pályázatot, hogy minél több középiskolás diákot tudjunk hasznos tevékenységekkel fogadni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.