Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkezdődött a visszaszámlálás: még egy hónap karácsonyig

2017. november 24. 17:50
Péntek délután felgyulladtak a fények a város karácsonyfáján, és ezzel hivatalosan is elkezdődött az adventi vásár a Kossuth utcán.

A megnyitó ünnepségen – amit a Petőfi Színház fiatal színészei tettek igazán hangulatossá dalaikkal – a vásárt szervező Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, dr. Temesvári Balázs beszélt az idei újdonságokról. Ezek közé tartozik a szelfiszán, ahol Facebook-gyanús képeket készíthetünk magunkról – és persze a gyerekekről, akik lelkesen álltak sorba, hogy kipróbálhassák az új látványosságot.

dr. Temesvári Balázsdr. Temesvári Balázs

A hétvégéken helyi intézmények varázsolják színesebbé a vásári forgatagot: péntekenként a Laczkó Dezső Múzeum, szombatonként a Szaléziánum, vasárnaponként pedig a Petőfi Színház kínál tartalmas programokat.

Hogy a csillogó-villogó fényfüzérek és a levegőben terjengő forralt bor illat mellett a lelkiségről is szó essen, Nagy Károly kanonok beszélt a hamarosan beköszöntő adventi időszakról. Hangsúlyozta: a megannyi vásárfia nemcsak materiális értéket képvisel, lássuk meg a bennük rejlő emberi munkát, ügyességet, és gondoljunk arra is, milyen örömet okoznak majd ezek a tárgyak a karácsonyfa alatt. Készüljünk fel a világ megváltójának eljövetelére, aki nem a pénz és az élmények világában, hanem a bűntől való szabadulás révén hozza el a boldogságot. A boldogságot, amit keresnünk és megtalálnunk mások szeretetében, a betegek és elesettek felkarolásában és a béke megteremtésében kell.

dr.Temesvári Balázs, Ovádi Péter és Nagy Károlydr.Temesvári Balázs, Ovádi Péter és Nagy Károly

A város karácsonyfájának fényeit Temesvári Balázs, Nagy Károly és Ovádi Péter önkormányzati képviselő kapcsolták fel.

Az adventi vásár december 24-ig várja a vásárlókat. Az Illatos Advent rendezvénysorozat programjairól itt találnak részletes tájékoztatást.

Galéria
Megnyílt az adventi vásár
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. 2024. március 29. 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.