Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Változnak az adószabályok, megújul a kádártai orvosi rendelő

2017. november 23. 1:00
Csütörtökön rendezték meg a november havi önkormányzati közgyűlést a Városháza Kossuth termében.

A képviselő-testület döntött többek között a 2018-ra érvényes adószabályokról is. Változás, hogy január elsejétől az építményadó hatálya kiterjed a közterületen lévő reklámhordozókra is, „adókötelessé válik az önkormányzat illetékességi területén lévő ingatlanon elhelyezett, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény szerinti reklámhordozó.” Nem tartozik ebbe a kategóriába a cégtábla, üzletfelirat, a vállalkozás használatában álló ingatlanon elhelyezett, a vállalkozást népszerűsítő egyéb felirat és más grafikai megjelenítés; az üzlethelyiség kirakatában, a járművön elhelyezett gazdasági reklám; továbbá a tulajdonos által az ingatlanán elhelyezett, annak eladására vonatkozó hirdetés. A reklámfelületeket 12.000 Ft/m² éves adóval sújtja az önkormányzat.

Változtatnak a kommunális adón is: 2018-tól mentesülnek az adó megfizetése alól a 65 év feletti egyedül élők a lakcímnyilvántartás szerinti, életvitelszerűen lakhelyül szolgáló lakásuk után. Szintén mentesülnek az adó alól a komfort nélküli lakások.

A képviselők döntöttek még az önkormányzat tulajdonában lévő műalkotások gondozásával összefüggésben; jóváhagyták az egészségügyi alapellátás fogorvosi körzeteire vonatkozó feladat-ellátási szerződéseket; a VKSZ Zrt. pedig beszámolt a temetőkkel kapcsolatos éves tevékenységéről.

Döntés született a kádártai orvosi rendelő felújítására vonatkozó pályázat benyújtásáról is. A Győri út 58. szám alatti ingatlanon, a meglévő, megmaradó posta részben üresen álló épületében alakítják ki az akadálymentesített gyermek- és felnőtt praxisú háziorvosi rendelőt. Az épületen nyílászárókat cserélnek majd, szigetelik, az érintett épületrész gépészeti és villamossági felújítása készül, új padló- és falburkolatok készülnek. A felújítás tervezett költségvetése 66,6 millió forint lesz, amiből 61,6 millió forintot pályázati támogatásból, 5 millió forintot pedig önerőként biztosítanának.

vehir.hu
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.