Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem határolódik el a Hatvannégy Vármegyétől Varga-Damm

2017. november 10. 13:56 // Forrás: mti
Nem látja indokoltnak, hogy elhatárolódjon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól (HVIM) a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje.

Varga-Damm Andrea véleményét arról kérték ki, hogy belefér-e a politikai véleménynyilvánításba az, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái fekete lepellel takarták le Horn Gyula volt miniszterelnök szobrát és egy "pufajkás gyilkos!" feliratú táblát akasztottak a nyakába.

Azt mondta, fiatalok szervezetéről van szó, akiknek ebben az ügyben volt "egy nagyon jó tanítómesterük", Kövér László, házelnök, aki szerint "ez az ember pufajkás volt, ezért nem lehet a Parlamentben terme". Nagyon jó tanítómestereik voltak a Fidesz EP-frakciójának tagjai is, akik levélben kérték, hogy az Európai Parlamentben se nevezzenek el termet a volt miniszterelnökről - tette hozzá. Megjegyezte, hogy korábban Surján László volt EP-képviselő is hasonló levelet írt.

Varga-Damm Andrea (archív)Varga-Damm Andrea (archív)

Arra a felvetésre, hogy a HVIM alapítója, Toroczkai László egyben a Jobbik alelnöke is, Varga-Damm Andrea azt felelte, hogy Toroczkai Lászlótól soha nem hallották azokat a megnyilatkozásokat, amelyeket Kövér László, Surján László vagy a Fidesz EP-frakciója tett.

Megkérdezték, hogy elhatárolódik-e a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól, amire közölte, hogy még soha nem volt semmilyen kapcsolata a szervezettel, ezért nem tud attól elhatárolódni, "akivel nem vagyok egy platformon". Hozzátette, hogy Toroczkai Lászlóval sincs egy platformon, mert "én egyszerű Jobbik-tag vagyok", akinek nincs komoly befolyása a párton belül, míg az ásotthalmi polgármester a Jobbik alelnöke. A szobor letakarására utalva kijelentette, nem tartja helyénvalónak az ilyenfajta megnyilatkozást.

A képviselőjelölttől megkérdezték, hogy a nyugdíjasoknak felajánlott szövetségkötésük előtt elnézést kérnek-e Vona Gábor pártelnök korábbi, a nyugdíjasokra tett kijelentéseiért, illetve hogyan értékelik, hogy ezek miatt csökkent a támogatottságuk. A politikus úgy fogalmazott: nem gondolja, hogy a támogatáscsökkenésnek bármi köze lehet a nyugdíjasokhoz, mert akik "erre rendeltettek", már számtalan fórumon kifejezték sajnálkozásukat amiatt, ha szavaikat félre lehetett érteni. Közölte, számára az a fontos, hogy nyugdíjasok tömegei írják neki, hogy értették miről volt szó, hogy a kijelentések nem az egész nyugdíjas társadalomról szóltak. Hozzátette, abban teljesen biztos, hogy neki személy szerint senkitől nem kell bocsánatot kérnie vagy elhatárolódnia.

Arra, hogy kik kértek bocsánatot, azt válaszolta: "azt önöknek kell tudni, mert én biztosan nem sértettem meg senkit". Hozzátette, a nyugdíjas társadalmat inkább a nyugodt élet érdekli, mint az, hogy a sajtó és bizonyos politikai erők hangulatkeltését "próbálják rájuk építeni".

vehir.hu
további cikkek
Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára választás 2024 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára Kiderült, hogy a kormánypártok mely politikusai szerepelnek majd a listán a június 9-ei európai parlamenti választásokon. A listavezető Deutsch Tamás, a huszonegy fő között pedig egy veszprémi politikus is van. 2024. április 11. 14:33 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.