Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Virágosítás holland módra

2017. november 8. 11:25 // Forrás: VKSZ Zrt
Hollandia, Németország és Ausztria után Veszprémbe érkezett és itt dolgozott az a különleges ültetőgép, melynek köszönhetően tavasszal virágszőnyeg borítja majd két parkunk gyepfelületét.

A gép különleges kialakításának köszönhetően a föld felső rétegét szétnyitja, a garatból bezúduló hagymákat elteríti, majd hátsó görgőivel visszahajtja és -lapítja a gyepszőnyeget. Így kerültek a talajba a tavaszi virághagymák a Kálvin parkban, ahol 80 m2-en, krókusz, nárcisz és tulipán virágzik majd, illetve a Budapest út és Jutasi út találkozásánál lévő zöldfelületen, ahol 60 m2 vegyes nárciszcsodákban gyönyörködhetünk majd tavasszal.

A speciális ültetőgép előnye, hogy a virághagymák véletlenszerű, de valamelyest mégis irányított keverésére van lehetőség az ültetés során. Ezzel a módszerrel olyan különleges virágkombinációkat lehet létrehozni, melyek egyedeinek virágzási ideje és virágzási magassága harmonikus összképet ad.

Az ágyások kialakítása nélkül, közvetlenül a fűbe vetett hagymák, gyökeret eresztenek, és szárukkal utat törnek maguknak, mindezt úgy, hogy nem lesz zavaró hatása a növényeket körülölelő fűnek. Az ágyások mellett ugyanúgy gondozható lesz a gyepfelület.
Már most kíváncsian várjuk a tavasz első hírnökeit!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.