Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérte a váltás

2017. november 3. 4:00
Három olyan embert mutatunk be, aki nemrég érkezett a veszprémi Continentalhoz. Bár az életutak különbözőek, az közös bennünk, hogy hamar megszokták az új környezetet, és hogy jól érzik magukat. Sőt, van köztük olyan, aki már korábban is a Continentalnál dolgozott, de elcsábították, majd csalódva az ígéretekben, rövid idő elteltével visszatért.

Kellemes csalódást okozott a csoportvezetőként dolgozó Molnár Adélnak, hogy a Continentalnál mindenki egy kicsit nyitottabb, mint azt korábban, más munkahelyeken tapasztalta. Más a szemlélet, és itt mindenki keresi az új megoldásokat. „Ez nem egy merev hely”- mondja, ami azt jelenti, hogy a vezetés nyitott és pozitívan áll a munkatársakhoz. A munkakörülmények is jobbak, egy szóval: igényesebbek. Látszik, hogy a főnökök odafigyelnek az emberekre, és szeretnének változtatni, javítani a helyzetükön.

Szendi Zsolt ezért is jött a Continentalhoz, mert szeretett volna sokat tanulni, és szerinte ehhez itt minden adott. A korábbi munkahelyén folyamattechnikus volt, ami nagyon hasonított az itteni gépbeállítóhoz, de ott mást és máshogy gyártottak. Persze, annak is nagyon örül, hogy nagyjából 10%-kal többet keres, mint az előző helyén: „Sok cégnél megfordultam már Veszprémben, de itt becsülnek meg a legjobban”. Ugyanakkor a fizetés nem minden, hiszen a Continental hajlandó fontos és hasznos dolgokban segíteni, mint például a sportolás és a szabadidő hasznos eltöltése. Zsolt azt tervezi, hogy kihasználva a cég támogatását, vásárol magának egy uszodabérletet.

Gubicza Péter régóta dolgozik a veszprémi Continentalnál, de volt egy hat hónapos kitérője. „Ha ezt a fél évet nem vesszük, akkor már tizenegy éve vagyok itt. Elcsábítottak, nagyobb fizetést ígértek, de nem kaptam meg. Rosszul döntöttem, de szerencsére visszafogadtak” – így emlékszik vissza a rövid távollétre, és elárulja azt is, hogy örültek neki, amikor ismét a gyár kapuján kopogtatott. „Most jó helyen vagyok itt, biztos helyem van, engem innen nagyon nehéz lenne újra elcsábítani” – mondja Péter, majd arról beszél, hogy miért szeret itt lenni. „Jó emberekkel dolgozom együtt” – vagyis jó a közösség, és olykor még arra is jut idő, hogy a munka után leüljenek egy vacsorára és egy beszélgetésre. Ami pedig a munkaadót illeti, látja, hogy a Continentalnak fontos a dolgozók kényelme, és ezért folyamatosan fejlesztenek. Például tavaly év végén új éttermet kapott az üzem, és most épül az új öltözőépület.

Veszprémi7Nap

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.