Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémbe is megérkezett a szélvihar

2017. október 29. 12:26 // Forrás: idokep.hu
Heves esőzéssel és több km/h-s széllökésekkel érkezett meg a vihar.

A hétvégére az egész régióban hatalmas szélviharokra lehetett számítani, a hidegfront pedig a környező országokban már meg is mutatta az erejét: Csehországban két ember meghalt, többen sérüléseket szenvedtek és néhány tízezer háztartás áram nélkül maradt, és komoly fennakadások vannak a közlekedésben is. Ugyancsak komoly károkat okozott a vasárnap lecsapó vihar Németországban, Bécsben pedig nem tudott leszállni egy gép, amit Budapestre irányítottak át végül.

Vasárnapra nálunk is viharos erejű széllökésekre és esetleges károkra figyelmeztetett a Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére. Dél körül Veszprémbe és a térségbe is elért a front: a folyamatos eső mellé a Vmeteo legfrissebb adatai szerint 77 km/h-s széllökések párosulnak, az oldal egyik olvasója pedig a Kab-hegynél jégesőt is jelzett.

Az Időkép élő videója szerint a szélvihar a Balatont is elérte:

Folyamatosan érvényben van a megyénkre kiadott legmagasabb, harmadfokú riasztás is, a szakemberek szerint a java pedig még hátra van, az érintett területeken akár a 110 km/-h-t is elérheti a széllökések sebesége, de a kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 kilométer/óra körüli széllökésre is van esély.

Amennyiben valamilyen kárt észlelnek, jelezzék nekünk kommentben!

Cikkünket frissítjük!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.