Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi a helyzet az útfejlesztésekkel?

2017. október 26. 3:00
Az önkormányzat által tervezett útfejlesztések állapotáról tájékoztatta a közgyűlést csütörtökön a polgármester.

A képviselő-testületnek döntést is kellett hoznia egy fejlesztéssel kapcsolatban, időszerűvé vált ugyanis benyújtani a pályázatot a Felsőörs felé haladó kerékpárútra.

A kerékpárutat Szabadságpusztáig más forrásból építik majd ki 2018. október 31-ig, az önkormányzat azonban innen még tovább is vezetné az aszfaltcsíkot: Felsőörs irányába egészen Veszprém közigazgatási határáig. Így lehetővé tennék, hogy a felső- és alsóörsiek erre rácsatlakozva vigyék tovább a nyomvonalat egészen a Balaton partjáig. Az említett pályázatban a Szabadságpuszta és a közigazgatási határ közötti szakaszhoz szükséges forrást igényli meg az önkormányzat. A másfél kilométeres szakaszt – az előkészítéssel, tervezéssel, szoft elemekkel, mindennel együtt – 240 millió forintból hoznák létre, a tényleges kivitelezésre 192,8 millió forintot terveznek.

A fent említett pályázat a kékkel jelölt 3. szakaszra vonatkozik.

A folyamatban lévő útfejlesztések jelenlegi helyzetét igyekeztünk röviden összefoglalni:

  • A belső körgyűrű Pápai és Kistó utcák közötti részére benyújtották a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.
  • Magának a Pápai és a Kistó utcának a fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.
  • A Henger utca fejlesztésére beadták a pályázatot, van jogerős építési engedély, a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés folyamatban van.
  • Az OTP és a kórház előtti dupla körforgalom már jobb helyzetben van: aláírt támogatási szerződéssel rendelkeznek, megvan a jogerős építési engedély is, már csak a folyamatban lévő közbeszerzésnek kell lezárulnia.
  • A belváros és a vasútállomás közötti kerékpárútra is megkapta a támogatást az önkormányzat, az építési engedély is rendelkezésre áll, itt is a közműkiváltási engedélyek beszerzése és a szükséges ingatlanrendezés van folyamatban.
  • Ugyanez a helyzet a már említett felsőörsi kerékpárút Szabadságpusztáig tartó szakaszával.
  • A Cholnoky- és a Dózsavárosban összesen 5510 méter hosszan jelölnek ki kerékpáros nyomvonalakat, ezekre megkapta a támogatást a város, és engedélyek beszerzésére sincs szükség, a kivitelezéssel azonban megvárják a Jutasi úti kerékpáros fejlesztést.
  • Jelenleg is zajlik a Petőfi utca rekonstrukciója
  • És már lezárult a Kőbánya utca felújítása, erről múlt héten számoltunk be.
  • Októberben adják át a munkaterületet a Vörösmarty tér 12. előtti murvás területen
  • Jelenleg is dolgoznak a Stromfeld Aurél utca akadálymentesítésén
  • Az Erdész utcai parkolót még a nyáron adták át
  • A gyulafirátóti Német utca tervezése folyamatban van
  • A Cholnoky J. u.- Almádi u. csomópontban kialakítandó buszöbölre a kivitelező kiválasztása folyamatban van
  • A Stadion u. 13,15,17. számú épületek előtti járdaépítés jelenleg ajánlatkérési fázisban tart.

Nemcsak az önkormányzat dolgozik az utak megújításán: a Magyar Közút "várhatóan november elején, de legkésőbb jövő év elején" megkezdi a Veszprém és Balatonalmádi közötti út burkolatának megújítását egy két kilométeres szakaszon, és tervezik a 77-es út felújítását is egy több mint négy kilométeres szakaszon, itt még készülnek a tervdokumentációk. Ugyanakkor azt a Közút is egyértelművé tette tájékoztatásában, hogy a 8-as út déli elkerülőjének 2x2 sávossá alakítása és a különszintű csomópontok létrehozása "2020-ig nem szerepel a közlekedés-fejlesztési programokban".

vehir.hu
további cikkek
239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. ma 11:29 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.