Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

BBQ-hetek az Olivában!

2017. október 24. 10:29

BBQ hetek 2017 október 27. 18.00-tól

Leves
Sült paprika krémleves füstölt liba zúzával
1390.-

Főételek
Füstölt lazacsteak chimichurri (Argentín chilis pesto), füstölt paprikás zeller salátával
4390.-
A lazacfiléket selim borsos fűszerkeverékbe forgatjuk, 25-30 percet füstölődik (almafa forgács füsttel) a smokerben bőrével lefelé, 130-140°C-os hő tartományban.

Csirke comb kecskesajtos sült céklával, bacon-os chili lekvárral
3690.-
A felső csirkecomb filék francia stílusu rub-bal fűszerezzük, 110-120°C os hő tartományban füstölődnek (almafa forgács füsttel), 80-84°C-os maghőmérsékletig. 30 percenként magas melasz tartalmú szósszal (glaze-al) kenegetjük.

Sólet (Kóser) libacombbal
3990.-
A sóletet egy 15 literes mázas kerámia tálba készítjük 7 órán keresztül, majd a fedelét levesszük. A libacombokat sózzuk, borsozzuk majd a smokerbe a sóletes tál fölötti rácsra rakjuk, hogy a liba, szaftja a sóletes edénybe csöpögjön, 3-3,5 órán keresztül füstöljük 120°C-on.

Sertés oldalas (spare ribs) héjában sült joghurtos kukoricás burgonyával
3890.-
Az oldalasok 120°C-on készülnek 2-2-1 technikával, 2óra intenzív füst, 2óra zsírpapírba csomagolva, 1óra zsírpapírból kibontás urán BBQ szósszal kenegetve.


Pulled pork szendvics coleslaw-val (cafrangos sertés, amerikai káposzta salátával)
3690.-
21 féle fűszerből kevert rub-bal fűszerezett csontos egész lapocka 9 órán keresztül hikorifa füsttel készítjük 110-120°C-os hő tartományban. 7 óra füstölés után egy hőálló tepsibe rakjuk, amibe alma lé, melasz és almaecet keverékét rakjuk, majd lefedve készítjük tovább. Ezután a húsból kihúzzuk a csonton és egy medvekarom nevű eszközzel a lapockát cafrangosra szedjük, ezt töltjük a pirított chiabattába.

Marha szegy (brisket) Kentucky Bourbon BBQ szósszal, chedar sajtos sült burgonyával
4590,-
A marha szegyeket klasszikus Texasz rub-bal (só-őrölt bors 1-1 arányban) fűszerezve hikorifa füsttel füstölődnek 110°C-on, 14-15 órán keresztül.

Desszert
Füstölt csokis browni gesztenyével, gyömbéres meggyel
1390.-

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.