Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Hátránnyal indulnak, szeretettel találkoznak

2017. október 19. 4:00
Jubileumi jótékonysági gálára készül a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület: november 18-án 10. alkalommal gyűlnek össze az adományozók, hogy felajánlásukkal segítsék a rászoruló gyerekeket.

A 17 órakor kezdődő rendezvénynek a társszervező Pannon Egyetem B épületi aulája ad helyet, a gálaest háziasszonya Holczer Réka, a Pannon Várszínház vendégművésze lesz, a fellépők között pedig Hatás Andrea színésznőt, Hegedűs Ágnes énekest, a Nemzeti Színház meglepetésvendégét, a Csermák Antal Zeneiskola és a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékeit, valamint a Hriszto Botev Általános Iskola és a Rózsa Úti Általános Iskola tanulóit köszöntheti a közönség, míg a muzsikáról a Summer Band gondoskodik.

Molnár Roland, az egyesület elnöke szerint 10 éve készülnek erre a pillanatra, és remélhetőleg telt ház várható a gálán – tájékoztatott az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Az elmúlt egy évtizedben 1300 rászoruló fiatal kapott tőlük anyagi, míg 2000 tárgyi és egyéb segítséget.

Molnár RolandMolnár Roland

A hátrányos helyzetű fiatalok sorsát az egyesületen kívül rengetegen a szívükön viselik, amit a sajtótájékoztatón megjelenő és felszólalók magas száma is jelzett.

A gála társszervezője évek óta a Pannon Egyetem: korábban ők biztosították a legelső gála helyszínét, három esztendeje pedig ismét nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a segítségbe. Az intézmény emellett a hétköznapokban is aktívan tesz a fiatalok előremeneteléért. „A legjobb kitörési lehetőséget még ma is a tanulás jelenti, sokan azonban nem engedhetik meg maguknak a különórák megfizetését, amelyeknek köszönhetően könnyebben felvételizhetnének az egyetemekre. Éppen ezért az intézmény a középiskolások irányába is elkötelezett és felzárkóztató korrepetálások révén segíti őket” – mondta el dr. Gelencsér András rektor.

Gelencsér AndrásGelencsér András

Az egyesület a kezdetektől fogva számíthat az önkormányzat segítségére is. „Veszprémben jó élni, hiszen ha jó ügyről van szó, nagyon sokan megmozdulnak és egyből meglátszik az összefogás ereje – a gálaest támogatói között is megjelenik az egész céges paletta” – fogalmazott Ovádi Péter önkormányzati képviselő, fideszes választókerületi elnök, aki az est sikeréhez egy Telekom Veszprémes labda felajánlásával járul hozzá. Veszprém önkormányzatához csatlakozik a megyei önkormányzat is: Polgárdy Imre elnök annak idején az első volt, aki laptop adományozásával hozzásegítette az egyesületet az induláshoz, ezúttal pedig elismerő oklevelet adott át Molnár Roland részére.

Ovádi PéterOvádi Péter

„Ha a jövőért akarunk tenni, a legfontosabb, hogy a gyerekekbe invesztáljunk” – vélekedett Rugovics Vendel, a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Egyesület szakmai igazgatója, ők ezúttal szintén egy aláírt labdát, majd decemberben további tíz labdát ajánlanak fel. A gyerekek sportolási lehetőségeit segíti 7 éve Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek ügyvezetője – a rendezvényhelyszínen rendszeresen biztosítanak lehetőséget a sportolásra, hiszen ez az egyik legkönnyebb módja annak, hogy integrálódjanak a fiatalok a társadalomba.

Több éves kapcsolat fűzi az egyesületet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványhoz is, hiszen az általuk gyógyított babák esetenként ugyancsak hátrányos helyzetű fiatalokká válnak, de a Táncsics iskolára is számíthatnak – és viszont: amikor az oktatási intézmény néhány tanulója átmenetileg nehéz helyzetbe került, Molnár Rolandtól kaptak segítséget.

Akad bőven támogatóAkad bőven támogató

A támogatók sorába pedig ezúttal kiemelt partnerként a Zonta Klub is csatlakozik, melyről együttműködési megállapodást írt alá Molnár Roland és Kristóf Mihályné, a Zonta Klub soros elnöke. A világ 67 országában jelen lévő, kb. 30 ezer női tagot számláló, Veszprémben 23 éve ténykedő klub 7 éve támogatja a hátrányos helyzetű fiatalokat. Az ez alatt befolyt 7 és fél millió forint jelentős részét, mintegy 4 millió forintot is az ő megsegítésükre fordították. A tagok döntése alapján az idei évi adományokat teljes mértékben a VVHHFE javára ajánlják fel, ennek részeként idén két további adventi rendezvénnyel is segíteni kívánják az egyesületet.

Jobb oldalon: Kristóf MihálynéJobb oldalon: Kristóf Mihályné

A gálaest után egy héttel, november 24-én, pénteken 16 órakor nyílik meg a Petőfi Színházban Palásti Renáta festőművész kiállítása, az eladott művekből befolyt összeg 10%-át az egyesület kapja, míg este 7 órától Zonta adventi jótékonysági koncertet tartanak. A koncertre a Petőfi Színház és a Pannon Várszínház jegyirodájában válthatók jegyek 2500 forintért. A VVHHFE jubileumi gálájára szintén kaphatók még jegyek 4000 és 6000 forintért, illetve támogatói jegyek 1000, 5000, 10 és 20 ezer forint értékben.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.