Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is házhoz megy a zöldhulladék-gyűjtés

2017. október 10. 2:30 // Forrás: VKSZ Zrt
Október végén indul és hat héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés szolgáltatás.

Október 28. és 29. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék lerakását a városi Hulladékkommandó fogja ellenőrizni és az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag 1méter nagyságúra vágva, kötegelve szállítják el.

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre, és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a hathetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is éppen, hogy elegendő lesz a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez, és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

A Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvar méltán népszerű a veszprémiek körében. Vannak korlátozás nélkül leadható hulladékfajták és vannak olyanok, melyeket csak átlagos háztartásban keletkező mennyiségben veszünk át. Összesen huszonkét féle hulladék helyezhető el itt a nyitva tartási időben, magánszemélyeknek térítésmentesen. Ha valaki lemaradt a házhoz menő lomtalanítás szolgáltatásról vagy veszélyes hulladéka van, esetleg zöldhulladéka halmozódott fel, javasoljuk, keresse fel a Kistó utcai telephelyet. A nyitva tartási időről és a leadható hulladékokról bővebben itt olvashatnak tájékoztatást.

TIPP: Komposztáljunk!

Az alul és felül is nyitott komposztládában elhelyezett szerves hulladékból a korhadási folyamat során értékes humusz keletkezik. Fűnyírás, metszés, lombsöprés, gyomok, száraz virágok kiegészítve konyhai hulladékokkal szolgáltatják az alapot, melyekből saját, értett komposzt készíthető. A házi hasznosítással csökken a kommunális hulladék mennyisége és nagyobb eséllyel kerülnek vissza a szerves anyagok a természeti körforgásba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.