Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Aki megtalálta élete örömeit

2017. szeptember 29. 12:40
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület a nyári pihenő után újra szervezi programjait. Elsőként „Érdekes, értékes asszonyok” beszélgető-sorozatuk keretében Kruppa-Jakab Évát hívták vendégül, aki amatőr népdal énekes, öt éve a Gizella Nőikar tagja, háromgyermekes édesanya, Veszprém szerelmese, nagy néptáncos családból származik. Városi rendezvényeken is gyakran fellép. Egy sokoldalú személyiség.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesülete munkájának középpontjában a női hagyományok megőrzése áll, a küzdelem a nőket és gyerekeket érintő erőszak ellen, aktív és gyors reagálás a nőket érintő közéleti problémákra, képzések, összejövetelek, pályázatok megvalósítása – a sort hosszan lehetne folytatni –, s természetesen fontos számukra a beszélgetés, a hangadás, egymás megismerése.

Kruppa-Jakab Éva varázsos személyisége és hangja bearanyozta a délutánt. Elsőként moldvai és mezőségi dalokat énekelt nekünk. Fényképeken keresztül mutatta be személyes életét, célja példás gyermekeket nevelni.

Elsősorban anyának tartja magát, a népdaléneklést pedig a hobbijának tekinti. Mostanában altatókat énekel legkisebb gyermekének. A Csermák Zeneiskolában magánének szakon tanult, ahol Tamás Endre operaénekeshez járt hangképzésre. A vár színpadán is énekelt már. Büszke arra, hogy az Arezzo-ban rendezett, nemzetközi kórusversenyen ötödik helyet szerezték meg a Gizella Nőikarral. 2009-ben a Hajnal akar lenni című Kárpát-medencei népdalversenyen is részt vett Tamás Endre biztatására, ahol végül a döntőbe jutott, somogyi dalokat énekelt.

Fontos számára a közösségben való szerepvállalás, mások segítése. Nemrég jótékonysági estet szervezett a koraszülöttekért, a Te Hangodat Ismerem Alapítvány részére, a Zongora Veszprémnek projektben is részt vett.

fotó: gizellagyujtemeny.hufotó: gizellagyujtemeny.hu

A Tourinform Veszprém munkatársa volt tizenkét évig, eredetileg idegenforgalmi közgazdász végzettséggel rendelkezik. Nagyon szerette az emberekkel való munkát, az alkotófolyamatokat, a turisztikai szövegalkotást, a jövőben ezzel a területtel is vannak további tervei.

Minden szinten szereti az alkotást, szívesen rajzol, olvas, süt-főz a családjának. Veszprémi, és a jövőben is itt tervezi életét, mert, ahogy ő mondja, ennél szebb helyet nem tud elképzelni.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.