Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

40 éve halt meg a Király

2017. augusztus 16. 15:47
Elvis Presley akkora sztárvolt, hogy rajongói egyszerűen képtelenek voltak feldolgozni a halálhírét, a mai napig tartja magát az urban legend, hogy a Király valójában csak eljátszotta a halálát, hogy békésen nyugdíjba vonulhasson.

A hivatalos verzió mindenesetre az, hogy Elvis Presley 1977. augusztus 16-án elhunyt, holttestét memphisi lakása fürdőszobájában találták meg. Az ötvenes és hatvanas években Presley alapjaiban reformálta meg a könnyűzenét, egyedi stílusával és előadásmódjával hipnotikus hatással volt közönségére. Olyan népszerűségre tett szert világszerte, amire korábban még nem volt példa - talán csak a korszak másik nagy zenei ikonja, a Beatles tagjai élhették át rajnogóik hasonló mértékű imádatát. A könnyűzene e két meghatározó ikonja - Elvis és a Beatles zenekar - egyébként egy alkalommal személyesen is találkoztak. Amikor a liverpooli srácok 1965-ben az Egyesült Államokban turnéztak, a Király vendégül látta őket kaliforniai házában, zenélgettek is együtt. Állítólag a nagy rock and roll klasszikusok mellett mindegyikük számai is előkerültek.

Sajnos mindegyik fél biztosra ment, hogy a közös játékról ne készüljön felvétel, így soha nem tudhatjuk meg, milyen volt, amikor a Király és a Gombafejűek együtt zenéltek, de Elvis slágerei így is itt csengenek a fülünkben, még négy évtized múltán is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.