Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

9 éves kisfiú jelentkezett a NASA bolygóvédelmi felügyelő állására

2017. augusztus 6. 13:37 // Forrás: hirado.hu
A NASA nem hagyta válasz nélkül az aranyos levelet.

Az amerikai űrkutatási hivatal a héten tette közzé felhívását, hogy bolygóvédelmi felügyelőt keresnek, aki képes megakadályozni, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet. Az állás igen csak jól fizet, bár a 9 éves Jack Davist valószínűleg nem ez nyűgözte le annyira, hogy azonnal levelet írjon a NASA-nak.

A magát csak "A galaxis őrzőjeként" aposztrofáló kissrác egy A4-es lapon fogalmazta meg, szerinte miért lenne tökéletesen alkalmas a poícióra.

“Kedves NASA,

A nevem Jack Davis, és szeretnék jelentkezni a bolygóvédelmi megbízott állásra. Lehet, hogy kilenc éves vagyok, de szerintem megfelelő lennék az állásra. Ennek egyik oka, hogy a nővérem szerint is egy földönkívüli vagyok. Ezenkívül láttam majdnem minden űrfilmet és földönkívüliekről szóló filmet, amit csak lehetett. Láttam a Marvel Shield ügynökei című sorozatát és remélem a Sötét zsarukat is hamarosan megnézhetem. Nagyon jó vagyok vidieo (sic!) játékokban is. Fiatal vagyok, így meg tudnék tanulni úgy gondolkodni, mint egy földönkívüli.

Jack Davis
A galaxis őrzője
Negyedik osztály”

A cuki levél mellett a NASA bolygótudományi részlegének vezetője, Jim Green sem mehetett el szó nélkül, aki hasonlóan frappáns levélben válaszolt Jacknek:

“Kedves Jack,

Úgy hallom, te vagy a “Galaxis őrzője” és érdekel téged a bolygóvédelmi megbízotti állás a NASA-nál. Ez nagyszerű!

A bolygóvédelmi megbízotti pozíciónk nagyon menő és a munkája nagyon fontos. Neki kell megvédeni a Földet az apró mikrobáktól, amiket az űrhajók a Holdról, aszteroidákról és a Marsról hoznak haza a különböző kiküldetésekről. De ugyanígy azt is meg kell akadályoznia, hogy mi beszennyezzünk más bolygókat vagy holdakat, azért, hogy felelősségteljesen fedezhessük fel a Naprendszert.

Folyamatosan keressük a jövő tudósait és mérnökeit, akik segíthetnek nekünk, így reméljük, keményen fogsz tanulni és jól megy majd a suli. Reméljük egy napon a NASA-ban találkozhatunk!

Üdvözlettel,
Dr. James L. Green
Igazgató, Bolygótudományi Osztály”

A levél nem csak őt hatotta meg, Jonathan Rall bolygókutatási igazgató telefonon kereste fel a kis Davist, hogy gratuláljon neki a jelentkezéséhez.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.