Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Most először nyert magyar fagylalt az élelmiszeripari Oscaron

2017. augusztus 3. 14:36
Magyar fagyi még soha nem nyert semmit a világ legkiemelkedőbb ízversenyén.

A magyar fagylaltok taroltak a világ élelmiszeripari oscarjának számító Great Taste Awards-on: a zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját. A legfinomabb fagylaltnak a vilmoskörte vaníliával sorbet fagyit választották, két csillaggal jutalmazta a zsűri a kompozíciót. A kétcsillagos fagylalton kívül a Bonbonier praliné és vanília fagyijai is nyertek egy-egy csillagot.

A Bonbonier Csokoládé Manukfaktúra chocolatierje, Erdélyi Nóra elmondta: „Nagyon örülünk ezeknek a díjaknak, hiszen a fagylalt egy teljesen új terület a cég életében. A bonbonokkal és csokoládékkal már több évben több díjat is nyertünk, de idén először neveztünk fagylaltokkal. Büszkék vagyunk, hogy a világ egyik legrangosabb gasztroversenyének számító Great Taste Awardson már az első évben ilyen sikereket értünk el.”

A Great Taste Awards az angol Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak az élelmiszeripar oscarjaként emlegetnek világszerte. 2017-ben több, mint 12,300 darab terméket neveztek számtalan kategóriában – a tejtermékektől kezdve a hús és borféleségeken keresztül a csokoládékig és a hűtött finomságokig –, ezekből kategóriánként csak néhány finomságot jutalmaztak csillagokkal.

Az 500 fős zsűri 62 napon keresztül kóstolta az egyes kategóriák nevezett termékeit, míg kialakult a csillagosok köre. A szervezők szerint a Grate Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol. Bár több magyar cég is rendszeresen jól szerepel a Great Taste megmérettetésén, a fagylalt kategóriában ezidág még senkinek nem sikerült nyernie a hazai termékek közül.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.