Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Muzsik és Volkova nyerte az Utcazenét

2017. július 23. 4:31 // Forrás: utcazene.hu
Szombat este átadták az idei Utcazene Fesztivál versenyprogramjának díjait a Gizella udvarban.

A közönségdíjat az Acoustic Planet kapta.

Bemutatkozásukban azt írták: "zenekarunk, az Acoustic Planet célja, hivatása az igényes, minőségi élőzene népszerűsítése. Folyton bővülő repertoárunkban pörgős popzenei slágerek, pezsgő latin dallamok, s kellemes, lírai hangvételű dalok is megtalálhatóak. Az előadás stílusát a megrendelt szolgáltatáshoz igazítjuk: legyen szó halk, finom háttérzenéről, egy péntek esti koncertről egy bárban, utcazenélésről, vagy akár „nagyszínpados” fellépésről. Formációnk jelenleg öt tagú, ám megrendeléstől függően vendégzenészekkel (billentyűs, gitáros, stb.) egészülünk ki."

Szintén az Acoustic Planet kapta a szakmai zsűri különdíját is, egy meghívást a Ferrara Buskers Festivalra.

A szakmai zsűri fődíját a Muzsik és Volkova zenekar vehette át Porga Gyula polgármestertől.

"Muzsik és Volkova vagyunk, a most kicsit megpihenő ZUP zenekar dalszerző testvérpárja. Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származunk. Idén lesz 10 éve annak, hogy együtt zenélünk. Alapvetően magyar nyelvű - néha becsúszik egy-egy orosz -, szövegcentrikus, kelet-közép-európai életérzésű zenét játszunk, amit mi műfajilag "greengrassnek" neveztünk el" - írták magukról.

Idén először adták át a Horváth Károly-emlékdíjat, aminek nyertesét a versengő zenészek szavazták meg maguk közül. Az elismerést idén Farkas Krisztina, a Muzsik és Volkova duó egyik tagja kapta.

Idén először díjazták a legfiatalabb versenyzőt is, aki a 19 éves Stanfel Péter, aki a The Luckies formáció tagjaként lépett színpadra az elmúlt napokban.

A budapesti székhelyű The Luckies zenekar egy igazán friss formáció, amely öt szemtelenül fiatal srácból állt össze, 2015 júliusában. Zenéjükben leginkább a blues­rock vonal kapja a főszerepet, a ‘60­’70­es évekre emlékeztető autentikus nyers hangzással. Emellett egyaránt megtalálhatóak benne a rock’n’roll és indie stílusjegyei is, ezzel egyedivé és befogadhatóbbá téve a jelen generáció számára is. „A The Luckies jelenleg Magyarország elsőszámú export reménysége.” Ligeti György (Zagar, We are Rockstars, Open Air Rádió) Villámgyorsan robbantak be a hazai zenei életbe. Első EP­jüket, a No Longer Blue­t indulásuk után 2 hónappal 150 fő előtt mutatták be a Schönherz Klubban. Az elmúlt ónapokban közönségükkel megtöltötték a Mika Tivadart, a Roham Bár­t és a Kuplungot is, valamint újabb sikereket arattak az A38 Hajón az Ivan & the Parazol lemezbemutató koncertjének vendégeként. 2016 januárjában felvették a legfrissebb kislemezüket, amely a Run with the Devil nevet kapta. A kiadványon szereplő RUN RUN RUN és a Devil Takes the Hindmost a hamarosan megjelenő nagylemez előfutárai.

A díjátadót Facebook-on élőben közvetítettük.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.