Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Másfél tonna élelmiszer a hátrányos helyzetű gyermekeknek

2017. július 12. 3:00
Másfél tonna alapélelmiszert adományozott a veszprémi hátrányos és különleges szükségletű gyermekeknek a Coop.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt. Kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonába látogatott el a kamion.

A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Bogdán József, a Polus-Coop Zrt. elnök-igazgatója.

bogdán józsef és fazekas andrea az adományátadáson kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonábanbogdán józsef és fazekas andrea az adományátadáson kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonában

Veszprém megyében 155 főt, több mint 1,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

Az intézményekben természetesen megoldott a gyermekeknek étkeztetése. Az adománynak köszönhetően azonban a felszabaduló keretet nyár lévén elkölthetik táborozásra és kulturális programokra - mondta Fazekas Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltség Szervezetirányítási Osztályának vezetője.

Dr. Vajda Viktória a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében elmondta, hogy a kormány célkitűzésével összhangban van, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a Coop nem csak a régió élelmiszerellátásában, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak. Ezekre a gyerekekre azért kell kiemelt figyelmet fordítani, mert eleve hátrányból indulnak.

Bogdán József és Ovádi Péter a sajtótéjékoztatónBogdán József és Ovádi Péter a sajtótéjékoztatón

Ovádi Péter, Veszprém Önkormányzatának önkormányzati képviselője is megköszönte az adományt az önkormányzat nevében. Valamint kifejezte örömét, hogy vannak olyan gazdasági szereplők, akiknek fontos a társadalmi szerepvállalás és a gyermekek támogatása.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.