Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Másodfokú hőségriasztás van érvényben Veszprémben

2017. június 22. 12:35
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai alapján az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. csütörtök 00 órától június 26. hétfő 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

"Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata intézkedéseivel és rendelkezésre álló eszközeivel segíti a lakosokat a szélsőséges időjárás elleni védekezésben.

A hőhullám élettani hatásai: hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérjük a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a hőségriasztás végéig!

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tesszük:

  • egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében
  • igénybe vehető köztéri szökőkutak, ivó kutak, vízosztó helyek listájának közzététele (1. sz. melléklet)
  • klimatizált helyiségek listájának közzététele (2. sz. melléklet)
  • a forgalmasabb útburkolatok gépi locsolása

A Bakonykarszt Zrt. ivóvíz vételezési lehetőséget biztosít tűzcsapra szerelt speciális rendszer segítségével a Kossuth utcán (Veszprém, Kossuth Lajos utca 1. sz. előtti tűzcsapra), valamint az Óváros tér 1. sz. (Vodafone üzlet) előtti, zöldterületben lévő tűzcsapra).

Veszprém Megyei Jogú Város részletes Hőség- és UV-riadó terve Veszprém város honlapjáról, a www.veszprem.hu címről letölthető.

Kérjük, hogy az elrendelt intézkedések igénybevételén túl az ajánlásokat tartsák be egészségük védelme érdekében! Az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatjuk a sajtót és a lakosságot"- írja közleményében a városháza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.