Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Levendulatengerre vágyik? Erre induljon!

2017. június 20. 11:24 // Forrás: welovebalaton.hu
Az elkövetkezendő hetekben mindent levendula borít majd be, úgyhogy lehet szüretelni vagy folyékony formában egyből a hasunkba tölteni.

Most, hogy beütött a kánikula, tényleg nem érdemes otthon lógatni a lábunkat, sokkal inkább a Balaton-parton! De ha nem bánunk egy kis hajladozást sem, a vizes kalandok mellett azt is megcsodálhatjuk, hogyan borul lilába a Balaton-felvidék, a kedvünktől függően pedig a lakás is.

Miről van szó? Június hagyományosan a levendulaszüretek ideje, amikor a nagy levendulás birtokok megnyitják a kapuikat és mi juhokat megszégyenítve bátran legelészhetünk a csodás virágok között. A welovebalaton.hu csapata összegyűjtött a közelben egy pár lelőhelyet, amelyeket érdemes felkeresni, ha dekoranyagot keresnénk a lakásunkhoz, vagy megkóstolnánk a levendulás sütiket, italokat.

  • Tihanyi levendulaszüret: A klasszikus. A XIII. Levendula Fesztiválon a teszedd magad akció mellett különböző programokkal is várnak a szervezők. Mivel csak a hét végéig tart, érdemes még most menni, hogy ne késsünk le a virágzásról.
  • Levendárium, Dörgicse: A virágzó levendulamezők megtekintése mellett itt a major életébe is bekukkanthatunk, a pénzünkért cserébe pedig egy koncertet is kapunk.
  • Magyar Provence, Monoszló: Fák, gyógynövényes rétek, nyulak, őzek - igazi vadregényes hangulat, ami mellé levendulás sütemények járnak.
  • Szent Balázs-hegyi levendulás, Balatoncsicsó: a környék legfiatalabb levendulása mellett a balatoni panorámán túl a levendulás fröccs is szól.
  • Kőröshegyi Levendulás: a többiekhez képest kicsit tovább kell hajtanunk, ha Kőrishegyen nézelődnénk, cserébe viszont majd hathektárnyi levendulás és levendulaszörp vár minket, ráadásul a kutyánkat is magunkkal vihetjük.

További infók itt.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.