Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Öröm és búcsú könnyei

2017. június 6. 4:30
Bár a tavalyi ígéret ellenére a Bajnokok Ligája címet nem, „csupán” a bronzérmet sikerült megszereznie a Telekom Veszprémnek, a Veszprém Aréna előtt összegyűlt szurkolótábor egyáltalán nem volt csalódott: a győztesnek járó ovációval fogadta a Kölnből hazatérő csapatot.

A fiúk busza pünkösd hétfő este, kicsivel hét óra előtt gördült be az Aréna elé, de már pár perccel a feltűnésük előtt is messziről érezni lehetett a sok szurkoló szív együtt dobbanását, ahogy mindenki csak rájuk vár, aztán pedig hosszú perceken át éltették a csapatot újra és újra.

A fiúkat köszöntő Porga Gyula polgármester nem is nyújtotta el beszédét, mert mint mondta: „vannak olyan pillanatok, amikor a szavaknak nincs túl sok jelentősége, és ez nem is az értékelés, hanem az ünnep pillanata. Ünnepelnünk kell, hogy nekünk, veszprémieknek 40 éve van egy kincsünk, amit úgy hívunk: A Csapat. Ők azok, akikért képesek vagyunk bosszankodni, sírni és örülni, ennek a kincsnek pedig van egy fantasztikus közönsége, amiért ugyancsak hálásnak kell lennünk.

Nagy László csapatkapitány nem tagadta: nem érzi teljes sikernek a kölni eredményt, noha azt sikerült elérniük, hogy vasárnap győzelemmel és egy bronzéremmel hagyják el a helyszínt. „A történelmet nézve most már van egy szombati és egy vasárnapi győzelmünk – a jövőben ezt szeretnénk összegyúrni, mert az első helyet nálatok jobban senki nem érdemli meg” – fejezte ki köszönetét a közönségnek, akik folyamatosan ott állnak mögöttük támogató háttérként, és pénztárcájukat nem kímélve kísérik őket a meccsekre. „Ez látszott Kölnben is, ahol szinte csak piros mezt lehetett látni Veszprém felirattal.”

Nincs más hátra tehát, csak előre, bár nem mindenkinek. A sok örömbe némi bánat is vegyült, hiszen idén többen is elbúcsúznak a klubtagok közül, köztük a két nagy ikon, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, akik 17 év után távoznak a már-már második családdá vált csapattól. „Életem több mint felét és legszebb éveit töltöttem ebben a klubban, és nagyon nem vártam ezt a pillanatot. Ha egyszer a kislányom megkérdezi tőlem, hogy sztár voltam-e, azt mondom, nem, de sztárokkal játszhattam együtt” – mondta Gulyás könnyeivel küszködve.

A két vezéregyéniségen kívül búcsúzik a klubtól Marko Kopjlar, Chema Rodriguez játékos, Javier Sabate Caviedes edző és Josep Esmar Moya másodedző, valamint a csapat kabalafigurájaként ismert Remport Csaba, akiket ajándékokkal köszöntött az egyesület.

A hivatalos fogadás után a hangulatot közös szórakozással fokozták a szurkolók.

Bertalan Melinda
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.