Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hamarosan konkrét akciókat és forrásokat hirdetnek a Városom Veszprém Mozgalomhoz

2017. május 25. 12:17
A cél, hogy minden veszprémi lakost bevonjanak a város szebbé tételéhez. A városmarketinget több új termék erősíti, a veszprémi lom elszállítása megoldott, ellopták a temetőkaput, tudásközponttá vált a Deák iskola- ilyen volt címszavakban a májusi közgyűlés a városházán csütörtökön.

A múlt héten 900 virág elültetésével indult a VKSZ Zrt. és az önkormányzat közös városszépítő mozgalma, melyről részletesebben itt írtunk. Brányi Mária alpolgármester a csütörtöki közgyűlésen napirend előtti felszólalásában fejtette ki, fontos mozgalomról van szó, hiszen a városba visszatérő Virágos Magyarország Verseny és sikeres pályázat esetén az Európai Kulturális főváros cím elnyerése miatt sokan figyelnének Veszprémre.

Elmondta, a helyi lakosok szeretik Veszprémet a maga viaduktjával, kulturális életével és éttermeivel együtt, ám most itt az idő, hogy minden lakost és szervezetet bevonjanak a város még szebbé tételéhez.

A mai naptól a Városom Veszprém Mozgalmon keresztül kézfogásra hívunk minden veszprémi lakost és szervezetet, hogy a maga talentuma, jóakarata, lehetősége, szorgalma, ideje által járuljon hozzá Veszprém szebbé, élhetőbbé tételéhez, melyhez hamarosan konkrét akciókat hirdetünk, konkrét forrásokkal”

- mondta.

brányi máriabrányi mária

Szintén az alpolgármester beszélt a városmarketinget erősítő veszprémi Gizella sörről, és a hozzá tartozó falatokról, desszertekről. Ezekről részletesebben ITT olvashat.

Bérunió, ellopott temetőkapu, kézilabda

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője az európai béruniót célzó polgári kezdeményezés támogatását kérte az önkormányzattól, melynek jelmondata: „Egyenlítsük ki az EU-t szétfeszítő bér- és gazdasági különbségeket!“ Porga Gyula szerint ez már a Jobbik országos parlamenti kampányának része, amelynek nincs helye a közgyűlésen, és mivel a nevében is benne van, hogy polgári kezdeményezés, nem támogatják azt.

Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémét frakcióvezetője az Alsóvárosi temető utcafrontjára néző egykori ravatalozó jövőjével és a temetőből ellopott vaskapu felől érdeklődött a polgármestertől. Porga Gyula elmondta, készültek felújítási tervek az épületre, melyet 10 millió forintból terveznek megvalósítani. Az ellopott temetőkapu ügyét jelenleg a rendőrség vizsgálja.

A Demokraták Veszprémért politikusa az előző hónaphoz hasonlóan ismét a kézilabda csapat pénzügyei felől érdeklődött. „ A tőkeemeléses tulajdonszerzést követően, a mai napig bezárólag történt-e bármiféle tulajdoni arány és részvényváltozás a Veszprémi Handball Team Zrt-ben?” Porga Gyula írásban ígért tájékoztatást.

Lom és szemét ügyek

A lomtalanítás felől az lmp-s Gerstmár Ferenc kért tájékoztatást a városüzemeltetésért felelős Némedi Lajos alpolgármestertől. „Javulás vagy romlás történt azóta, hogy 2013-ban évente egyszer, házhoz menő rendszerben működik Veszprémben a házhoz menő lomtalanítás?”

A fideszes Némedi szerint mióta „kézből kézbe” történik a hulladék elszállítása, a szolgáltató részéről bevált módszerről lehet beszélni, a lakosok közül azonban még mindig vannak olyanok, akik a közterületre teszik ki a szemetet annak ellenére, hogy 5 hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy időpontot egyeztessenek az elszállítást végző VKSZ Zrt.-vel. Más magyarországi városokhoz képest Veszprém különösen tiszta és rendezett város képét mutatja-mondta.

A DK-s Katanics Sándor szerint aggasztó, hogy mióta (2016) a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szedi be a közszolgáltatási díjakat, koordinálatlanul zajlik a díjbeszedés, és elláthatatlanná válhat szolgáltatás, hiszen a szemétszállítást végző Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-nek likviditási problémái voltak tavaly. Úgy véli, idén ez megismétlődhet. Porga Gyula elmondta, a szolgáltató időarányosan teljesítette az elvárásokat, a likviditást és a számlázást semmi sem fogja veszélybe sodorni.

Tudásközponttá vált a Veszprémi Deák iskola, 25 éves lett a Botev nemzetiségi tagozata

Az Oktatási Hivatal a közelmúltban felkérte a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolát, hogy Köznevelési Matematikai Tudásközpontként vegyen részt a tantárgy országos fejlesztésében és népszerűsítésében. Az elismerés rangját jól mutatja, hogy Magyarországon mindösszesen három intézmény kapott ilyen jellegű megbízást. A Deákon kívül, a Szegedi Béke Utcai Általános Iskola és a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium- mondta felszólalásában Takács László, a Fidesz önkormányzati képviselője.

„Az iskolák fontos feladata lesz a tudásmegosztás is, vagyis regionális oktatási központként is működnek. A Deák a Dunántúl területének intézményei számára biztosítja a tudás, átadását és a tapasztalatok megosztását. Ennek érdekében többek között nyílt tanítási órák, szakmai rendezvények, előadások és konferenciák megrendezése történik a városunk intézményében. „A megbízás, az iskola magas szintű szakmai munkájának országos szintű elismerése mellett, Veszprém iskolaváros jellegének is ékes bizonyítéka”- mondta a képviselő.

tóth györgyi és Takács Lászlótóth györgyi és Takács László

Baumgartner Lajos a Botev Iskola 25 éves nemzetiségi oktatását méltatta. Az iskolában 1992-ben kezdődött el német nemzetiségi nyelv tanítása, amely azóta is töretlenül folytatódik az iskolában, jelenleg 20 nyelvi csoportban 287 gyermek tanulja a német nyelvet heti 5 órában. A nemzetiségi oktatás a Botev Iskolában mára nagyon komolyan kiteljesedett, hiszen a nyelvoktatás mellett a magyarországi német kisebbség kultúrájával, szokásaival, hagyományaival is megismerkednek a tanulók egy heti rendszerességű nemzetiségi népismeret óra keretében.

A Nemzetiségi Tagozat fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2017. május 8-12. között német hetet rendeztek a Botev Iskolában.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.