Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szolgáltatások teljes köre a maximális elégedettségért

2017. május 10. 12:00
Jövőre tíz éves fennállását ünnepli a Zamárdi Kalandpark. A szervezők már most garantálják: a jubileumi szezonban extrém programok hada várja majd a látogatókat. De ne rohanjunk annyira előre: ismerjük meg az érintetlen környezetben, ősfák közt megbújó, a Balatontól egy kőhajításnyira lévő Zamárdi Kalandparkot!

Kilenc évvel ezelőtt egy klasszikus kötél és csúszópályás kalandpark létrehozása volt a cél, de a komplexum mára számos újításon és bővítésen esett át. Bátran kijelenthetjük, hogy a kalandpark évről-évre elnyeri funkcióját. Ez fontos cél is. A tulajdonosok és a személyzet szerint mindig van hova fejlődni, ennek szellemében kicsit úgy tekintenek a parkra, mint egy folyamatosan csiszolandó gyémántra. A Zamárdi Kalandpark csapata tehát a szezon lezárultával sem dől hátra. Kis szusszanás után kezdődik az ötletelés, hogy a visszajáró vendégek is évről-évre átélhessék az új elemek és lehetőségek adta izgalmat.

A tavalyi évben a csúszótorony számított a legnagyobb újdonságnak, két éve az ugrótorony hódított, amely a szabadesés élményét adja az elég bátraknak. Örök kedvencnek számít – és nem csak a gyerekek körében – a kalandpark telje területén végigpöfögő, az eredetivel azonos működésű Zamárdi Élménygőzös.

Korosztály tekintetében nincs „–tól –ig korlátozás.” Az óvodás ugyanúgy megtalálja itt a számításait, mint a fitt nagyszülő! Nemrég például egy 72 éves úr vetette le magát a szabadesést szimuláló ugrótoronyból. A kicsik négy gyerekpályán és egy csúszópályán, a nagyobbak négy juniorpályán, a felnőttek pedig hét nagypályán tesztelhetik ügyességüket és bátorságukat. A biztonságos szórakozásról pedig a Zamárdi Kalandpark képzett animátorai gondoskodnak.

Ahogy melegszik az idő és ébred a természet, úgy készül a kalandpark csapata is az újabb szezon kihívásaira. Tavasszal és ősszel jellemzően céges csoportok érkeznek csapatépítésre, és iskolai osztályok szervezik ide osztálykirándulásukat. A nyár pedig zömében a baráti társaságoké, családoké és a nyaralóké.

A park családias miliőt áraszt, ami jelen esetben nem csak hangzatos szlogen. Ez a park méretéből is adódik: az egyes elemek nem több hektáron terülnek el. Így a szülőknek biztosan nem kell aggódni, hogy elcsatangolt gyerkőcüket szem elől veszítik. Már csak az animátorok miatt sem. Mintegy hatvan képzett szakember ügyel a rendre és a biztonságra, és figyeli a vendégek minden rezdülését – természetesen nem zavarva őket.

A park egyik legnagyobb előnye egyértelműen az elhelyezkedése és a megközelítése. A létesítmény az autópályától és a Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre terül el.

A terebélyes fák védőernyőként borulnak a park fölé és a legnagyobb hőségben is elviselhető klímát, árnyékot biztosítanak. A magyar tenger közelségéből adódóan az adrenalinfröccs után tökéletes levezetése lehet a napnak egy balatoni hajókázás vagy vitorlázás.

Persze ez csak egy javaslat a sok közül. A park ajánlatai mellett, külső helyszínen történő programok beépítésére is van lehetőség. Az igazán kalandvágyó és aktív látogatóknak ajánlott összekötni a kalandparkozást gokartozással, lézerharccal, állatpark látogatással, esetlen pálinka- vagy borkóstolóval.

A kalandpark személyzete végletekig személyre és csoportra szabott szolgáltatások széles skáláját kínálja fel. Ebben igazán egyedülállóak az országban. A kalandpark csapata kedvező szállásajánlatokkal, kiegészítő programokkal szolgál, segít az utazás megszervezésében és arról is gondoskodik, hogy a megfáradt látogatók egy finom étel vagy egy hűsítő ital mellett kaphassanak újra erőre. A személyzet minden szervezéssel járó nehézséget levesz a csapatok válláról.

Időtartamtól, létszámtól és a csoport összetételétől függően számos programötlet közül választhatnak az érdeklődők.
A kalandpark három alapcsomagot kínál, ám ez senkit ne tévesszen meg, ezek csupán irányadóak, mintsem kizárólagos lehetőségek. A kalandpark személyzetén belül külön csapat foglalkozik kizárólag csoportos látogatások megszervezésével. Ezen felül külön csapatépítő pálya áll rendelkezésre. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a tagok egymásra vannak utalva, és csupán egymást segítve érhetnek célba. A csapattagok kénytelenek összedolgozni és felfedezni a másik és saját erősségeiket és gyengeségeiket. Mindezt különböző hosszúságú és nehézségű pályán tehetik meg.

A visszajelzések, a szép számmal visszajáró vendégek, és a kígyózó sorok egy-egy erősebb nyári napon mind-mind igazolják, hogy néha ki kell szakadni az irodából és a város betonfalai közül.

A park rengeteg visszatérő vendéggel és külföldi látogatóval is büszkélkedhet. Cseppet sem túlzás azt állítani: a Zamárdi Kalandpark a déli part egyik fő attrakciója!

Szabó Virág | Fotó: Zamárdi Kalandpark

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.