Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Fiatal tehetségek megmérettetése

2017. május 3. 12:00 // Forrás: Continental
Hatodik alkalommal mérték össze tudásukat mérnökhallgatók a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. Continental-BEST programozó mérnökversenyén.

A verseny igen népszerű a hallgatók körében, ebben az évben 11 háromfős csapat érkezett a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, továbbá az Óbudai Egyetemről. A korábbi évekhez hasonlóan a versenyre mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus, programtervező informatikus és villamosmérnök hallgatók jelentkezését egyaránt várták a szervezők.

A Conintental Automotive Hungary Kft. nem titkolt célja a versennyel, hogy bepillantást engedjenek a leendő mérnököknek a Continental Fejlesztési Központjába, hogy motiválják őket a későbbi munkahelyválasztásban, valamint a kiemelkedő tehetségeknek lehetőséget biztosítanak szakmai gyakorlatra.

„A versenyzők bekerülhetnek a gyakornoki programba, ahonnan később akár egyenes út vezethet a főálláshoz. A tavalyi 18 fős programozó mérnökversenyünk résztvevői közül 6 fő teljes állásban 2 fő pedig gyakornokként dolgozik már nálunk” – ahogy azt Orbán Asztrid, a cég Kommunikáció és Employer Branding munkatársa, a verseny főszervezője elmondta.

A megmérettetés lehetővé teszi, hogy bepillanthassanak a leendő mérnökök fejébe, és a verseny megrendezésével megpróbálják a lehető legjobbat kihozni belőlük. A Continental egyik alapelve a csapatmunka: a verseny során kiderül az is, kik tudnak csapatként hatékonyan együttműködni.

A résztvevők a veszprémi gyár Fejlesztési Központjába is betekintést nyerhettek, megismerkedhettek a gyár felépítésével, működésével, mivel a szervezők az első napon vállalati bemutatóval és laborlátogatással készültek. A második nap programja a feladat kidolgozás volt, melynek helyszínéül a Pannon Egyetem konferenciaközpontja szolgált.

A múlt évben a szervezők a programozó versenyen robotpincérnő építését tűzték ki feladatul szenzorokból, motorokból és persze sok kreativitásból, a team design kategóriában pedig a háztartásokban megtalálható mindennapi eszközökből kellett távközlési megoldásokat kiagyalni.

Idén sem kevésbé volt különleges a kihívás. Ezúttal a mai korban kincset érő információt kellett az egyik helyről a másik helyre eljuttatni; lehetőleg sérülésmentesen, villamos vezetékek használata nélkül, mikrovezérlőket programozva és elemi kis áramköröket építve.

Dr. Kránicz Balázs, a verseny szakmai vezetője így nyilatkozott: – Az efféle mérnökversenyek hangulatát érezve, a csapatok küzdelmét látva megnyugtató érzés tölti el az embert: nem igaz, hogy a mai egyetemi hallgatókból kiveszett az alkotási vágy és a kreativitás. Nagyon fontos tehát, hogy a felsőoktatásban a valós szakmai tevékenységek megalapozása is előtérbe kerüljön; természetesen a stabil elméleti hátteret követve a működő megoldásokkal, szerkezetekkel és a gyakorlati alkotói tevékenységgel egyetemben.

Végeredmény:

1. helyezett: C-rious - BME

2. helyezett: Bits Please! - Pannon Egyetem

3. helyezett: Springfield - Óbudai Egyetem

A verseny főszervezője:

Orbán Asztrid – Szenior Kommunikáció & Employer Branding

A verseny szakmai vezetői:

dr. Kránicz Balázs – Szoftverfejlesztő mérnök

dr. Vas Zoltán – Funkció fejlesztési csoport vezető

vehir.hu
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44 Tippek szőnyeg vásárlásához Tippek szőnyeg vásárlásához 2023. november 29. 9:49 A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A kerek évfordulókat a legtöbben nehezen viseljük. Ilyenkor gyakran számot vetünk életünkkel, végigtekintünk az elmúlt 10 éven, és elképzeljük, milyen lesz a következő évtized. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel azt, hogy az elcsépeltnek tűnő „az életkor csak egy szám” kifejezés mögött sok igazság rejlik. Manapság a negyvenes éveink nem azt jelentik, hogy valami véget ér, sokkal inkább azt, hogy lehetőségünk nyílik egy szabadabb, fiatalos, dinamikus életre. De hogyan is maradhatunk örökké fiatalok? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk. 2023. november 29. 9:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.