Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kerékpárverseny a Kárpátokon innen és túl

2017. április 29. 4:30
Negyedik alkalommal érinti Veszprémet Közép-Európa legnagyobb létszámú és hosszúságú U23-as országúti kerékpáros versenye, a Carpathian Couriers Race.

A versennyel kapcsolatban Porga Gyula polgármester pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Veszprémet négy évvel ezelőtt testvérvárosunk, Tarnów invitálta a programba, aminek ők már régóta részesei voltak.

Tavaly csatlakozott először a kezdeményezéshez Pápa városa, ami az idén is az útvonal része lesz: a magyarországi szakasz Veszprémből indul, az etap befutója lesz Pápán. A versenyre nemzetközi mezőny érkezik, a résztvevők mind profi kerékpárosok, akiket a nemzeti szövetségek vagy versenycsapatok neveznek.

Porga Gyula és Sigmond EszterPorga Gyula és Sigmond Eszter

Változás a tavalyi évhez képest, hogy idén nem lesz előfutam, ugyanis ezúttal a hazai szakaszok nem a több napos verseny elején, hanem a zárásaként kerültek a programba – tájékoztatott Sigmond Eszter, a magyarországi szakaszt szervező Bakony-Balaton TDM ügyvezetője. Május 2-án lesz a hazai futam: az Óváros térről indulnak a versenyzők, akik a Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa útvonalon nagyjából 140 km-es távot tesznek meg, Pápán pedig a Várkert úton intik le a versenyt. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

Veszprémben az Óváros téri és az Erzsébet ligeti parkoló május 2-án 6:00 órától 11:30-ig le lesz zárva! A verseny rajtkapuja a Szabadság tér és az Óváros tér közötti útszakaszon lesz felállítva, melynek következtében a Vár utca megközelítése május 2-án 9:30 és 11:30 között korlátozottan biztosított. A jelzett időpontok előtt, illetve után a Vár utcába való feljárást folyamatosan biztosítják a szervezők, azonban torlódásra lehet számítani. A Veszprém, Óváros tér – József Attila út közötti szakaszán, valamint a 8-as számú főút 77-es úti kereszteződésénél várhatóan 11.00 és 11:30 között rendőrségi irányítással teljes pályás útlezárásra kerül sor.

A teljes verseny egyébként négy napos, szombaton Tarnówban rendezik a prológot, és vasárnap innen indul a mezőny Oświęcimbe, aznap összesen 167.5 kilométert tesznek meg. Hétfőn Oświęcimből haladnak tovább Jabłonkába, további 106 kilométert megtéve - innen a nap végén utaznak Magyarországra a versenyzők, akik az éjszakát már Veszprémben töltik, hogy kedden a már felvázolt Veszprém-Pápa útvonalon fejezzék be a megmérettetést.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.