Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is kiírja rajzpályázatát a VeszprémFest!

2017. április 24. 6:00
A tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét rajzpályázatot hirdetnek a VeszprémFest Óváros téren megtalálható kísérőrendezvényéhez, a Rozé Rizling Jazz Napokhoz kapcsolódóan.

A pályázat célja

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a pályázók: a Tűztorony és a Városháza homlokzatának egyedi „díszítése” a pályázat célja.

Pályázni mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.
A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várunk. A nyertes pályaműveket a Rozé, Rizling és Jazz Napok estéin, július 7. és július 16. között kivetítjük a Tűztorony és a Városháza felületeire.

Az elbírálás módja

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Hegyeshalmi László, festőművész, a Művészetek Háza igazgatója. A zsűri a beérkezett pályaművekből épületenként 10 db-ot (összesen tehát 20-at) választ ki nyertesnek. A zsűri – függően a beérkezett pályamunkák számától és minőségétől – fenntartja a jogot arra, hogy épületenként 10-nél kevesebb pályamunkát válasszon a győztesek közé. A pályázaton kizárólag új pályamunkákat fogadunk el, a 2016-os pályázaton már részt vett tervekkel nem indulhatnak a pályázók!

Technikai feltételek

A VeszprémFest a Tűztorony és a Városháza homlokzatának sematikus rajzát (vetítési felületének rajzát) mind papír, mind digitális alapon a pályázók rendelkezésére bocsátja. Az épületek rajzolatai digitálisan a veszpremfest.hu/sajto-media/letoltesek menüpontból tölthetők le.

Mindazoknak, akik az A3 nyomtatást nem tudják maguk megoldani, a homlokzatok rajzai (template) A3-as méretben kinyomtatva elérhetőek a Tourinform Veszprém Irodájában (8200 Veszprém, Óváros Tér 2.).

Az épületek vetítési területre eső elemei (a template-en szürkével jelölt ablakok, hajlatok) a tervezést nem kell, hogy befolyásolják, azok ugyanúgy a vetítési terület részét képezik.

Csak az épületek template-jeire illeszkedő rajzokat fogadjuk be, mert így oldható meg a nyertes pályaművek pontos kivetítése a felületekre. A mellékelt fotókon a vetítési területet narancssárgával jelöltük.

Pályázat beadása

Papír alapon:
Kizárólag A3 méretben adhatóak be az alábbiak szerint:
- személyesen a Tourinform Veszprém Irodájában: 8200 Veszprém, Óváros Tér 2. ,
- postai úton ugyanerre a címre (A4 méretű borítékban, egyszer, középen meghajtva).

Digitálisan:
Az info@veszpremfest.hu e-mail címre elküldve.

Digitális paraméterek a beadáshoz:
Formátum: JPG, TIFF, PDF vagy CDR
Méret és felbontás: A4 esetén 300 DPI, vagy A3 esetén 150 DPI

A pályázat beadásának határideje

A pályaműveknek 2017. május 15-ig kell beérkezniük a megadott címekre, mind digitális, mind személyes, mind postai úton történő beküldés esetén. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket várjuk az info@veszpremfest.hu címre.

A pályázat elbírálása

A beérkezett pályaműveket a zsűri május 23-ig elbírálja, a nyerteseket értesíti. A nyertes pályaművek a fesztivál facebook oldalán és a weblapján is elérhetők lesznek.

Díjak

Az épületenként legfeljebb 10 nyertes pályamunka mindegyike a fesztivál egy-egy napján - a július 7-16. közötti 10 napos időszak alatt - esténként élőben, kivetítve lesz látható az adott épület falán (amennyiben ezt az időjárási viszonyok lehetővé teszik). A nyertes pályaművek a veszpremfest.hu weboldalon és a fesztivál facebook oldalán is megjelennek.

A VeszprémFest a nyertes pályázók részére további nyereményeket ajánl fel. Valamennyi nyertes pályázó megkapja a pályázat hivatalos pólóját, és emellett további értékes – nyertesenként különböző – nyeremények kerülnek kiosztásra, pl: állatkert-családi belépő, Sobri Kalandpark-családi belépő, bob-pálya belépő, aqua-park bérletek, számos koncert és mozijegy. A nyeremények köre folyamatosan bővül.

Minden kedves pályázónak jó munkát kíván:
a VeszprémFest csapata

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.