Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A beszerzési szakma legnevesebb oktatói, kutatói, tanácsadói találkoztak Magyarországon

2017. április 24. 12:36
Négy napon keresztül Budapesten és Balatonfüreden zajlott az IPSERA (International Purchasing and Supply Education and Research Association) 2017-es éves kongresszusa. Az esemény magyar szervezői a veszprémi Pannon Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság voltak.

A nemzetközi szervezet beszerzéssel foglalkozó elméleti és gyakorlati szakembereket tömörít, célja a szakterülettel kapcsolatos ismeretek fejlesztése és megosztása. A 4 nap alatt 200 szakember ismertette meg egymással és a részvevőkkel a témában folyó legfrissebb kutatások, felmérések eredményeit. Az eseményen neves, a gyakorlati élethez is szorosan kötődő előadókat kértek fel, hogy tartsanak előadást mind a hazai, mind a nemzetközi beszerzési lánc szakemberei számára.

A gyorsan változó világ egyre több kihívás elé állítja a beszerzéssel foglalkozó szakembereket. Mára a változások már-már drámai mértéket öltöttek és ezt a vállalatok stratégiai döntéseiben is figyelembe kell venni. Bár sok területen kínálati piac alakult ki, a beszerzés továbbra is a vállalatok egyik legfontosabb tevékenysége. A beszerzési források sokfélesége éppúgy megnehezíti a döntést, mint amikor kevés forrás áll rendelkezésre. Az információ bősége vagy hiánya egyaránt gondot okozhat. A fenntarthatóság, a társadalmi felelősség érvényesítése a beszerzésben is fontos kérdés, csakúgy, mint az információs technológiák alkalmazása. Ezek a kérdések adtak témát a világ legnagyobb beszerzéssel foglalkozó szervezetének ez évi rendes konferenciáján, melynek egyik társszervezője a Pannon Egyetem volt, s melynek helyszínéül az ország egyik legszebb turisztikai helyszínét, Balatonfüredet választotta az IPSERA közgyűlése.

A programot a Corvinus Egyetemen kezdték a kutatók, párhuzamosan három szekcióban doktori szemináriumokat tartottak. A balatonfüredi Anna Grand Hotel adott helyet a konferencia további eseményeinek: két napon át 6 különböző szekcióban folyamatosan tartottak előadásokat, workshopokat a fenntarthatóság, innováció, módszertan, együttműködés, finanszírozás és számos más beszerzési és ellátási láncot érintő kérdésről. A kutatók leendő munkáját egyéni fejlődési szemináriumok segítették. A résztvevők értékelései alapján a konferencia programja lehetőséget adott a beszerzési szakma számára, hogy közösen próbálják továbbgondolni azokat a lehetőségeket, melyek a gazdasági változások miatt kialakult helyzetben innovatív és fenntartható megoldásokat jelenthetnek.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.