Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

A Kertváros csapadékvíz-elvezetését fejlesztik

2017. április 24. 9:13
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.3.3-15-VP1-2016-00001 azonosító számú pályázat keretében a belterületi csapadékvíz elvezetés fejlesztésére nyert támogatást.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 290,00 millió forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alaptársfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A tervezett munkakezdés 2017. május hónap, aberuházás előreláthatólag 2018. május 31-ig befejeződik.

Alapvető környezeti probléma, hogy a városban,több ütemben, nem egységes koncepció szerint épült ki a csapadékvíz-elvezető rendszer, sok helyen hiányos, így az jelen fizikai állapotában nem felel meg a területre hulló csapadékvizek biztonságos módon történő elvezetéséhez szükséges feltételeknek. Veszprém Kertváros városrész csatornázatlan utcáiban jelentős gondokat okoznak a nagy intenzitású, hirtelen lezúduló csapadékok. Az elmúlt évtizedekben megnövekedett az érintett csatornák vízgyűjtő területén a burkolt felületek aránya, ami jelentősen növelte a lefolyás gyorsaságát és mennyiségét. A Kertváros városrészben mielőbbi beavatkozásra van szükség a belterületi csapadékvíz elvezetés rendezését illetően. Ez egyrészt a meglévő csapadékvíz elvezető csatornák átépítésével, kapacitás bővítésével másrészt új csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítésével lehetséges. A fejlesztés eredményeként mintegy 1322fm csapadékvíz elvezető csatorna kiépítése, kapacitás bővítése történik meg.

A beruházás elemei:

  • Budapest úton a meglévő főgyűjtőként funkcionáló zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna kapacitás bővítése
  • Zárt rendszerű csapadékvíz elvezető csatorna építése a Tulipán, Mikszáth Kálmán, Muskátli, Rózsa, Balaton, és Kabay Jánosutcákban, csatlakozva a településrészen már megépült zárt rendszerhez.

A városrészekben kiépült csapadékvíz elvezető csatorna kapacitás bővítése hozzájárul a további környezeti káresemények vízkárok megelőzéséhez, az igényes és komfortos lakókörnyezet kialakításához a környezeti károk csökkentéséhez.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.