2018. április 22., vasárnap
Csilla névnap

Meghallgatják a lakosság észrevételeit a VEN szervezői

Csekély érdeklődés mellett rendezték meg a Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatos lakossági fórumot kedd kora este az egyetemen.

Az egyeztetésre elsősorban az egyetemi városrész lakóit várták, a korábbi évek tapasztalata ugyanis, hogy az egyetemi napok zenei programjai zavarhatják a környéken élőket. A lakossági fórumot pont azért szervezték a VEN rendezői, hogy a lakosság észrevételeit, kéréseit meghallgatva keressenek kompromisszumos megoldásokat, és a lehető legkisebbre csökkentsék a programmal járó kellemetlenségeket.

Felszólal: Baumgartner LajosFelszólal: Baumgartner Lajos

Baumgartner Lajos, az egyetemi városrész egyéni önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy szerették volna élővé tenni a rendezvényt, párbeszédet folytatni az itt élőkkel, hiszen elkerülhetetlen, hogy a rendezvény kicsit hangos, mozgalmas legyen. Hozzátette: az egyetem életében fontos ez a programsorozat, és nekünk, a városban élőknek is fontos emiatt, hiszen szükségünk van az egyetemre, az itt oktatott egyetemistákra, a jövő nemzedékre.

Balassa Gergő, a VEN főszervezője szerint idén jobban figyelnek arra, hogy működjön a kommunikáció, nem volt még ilyen szoros együttműködés a szervezők és az önkormányzat között. Mindent megtesznek, hogy a várost és az érintetteket tájékoztassák. Elmondta, hogy a rendezvénysorozat kritikus pontja a keddi, hagyományos bevonulás lesz, amikor a fiatalok a várból az Óváros téren, Egyetem utcán át a Wartha Vince utcáig vonulnak – ez ebben az időszakban útlezárással, forgalomkorlátozással jár. Kiderült: visszatérve a VEN hagyományaihoz, ezentúl ismét kétévente rendezik meg az egyetemi napokat.

Balassa GergőBalassa Gergő

A megjelent lakosok alapvetően pozitívan nyilatkoztak a rendezvénnyel kapcsolatban. A megfogalmazott kritika nem is a programok idejére és területére vonatkozott, hanem a koncertek utáni, hajnali órákban a környező utcákban hazavonuló fiatalok keltette zajra. A rendőrségtől azt kérték, hogy ebben az időszakban jelenlétükkel emlékeztessék a hazafelé tartókat a megfelelő magatartásra.