Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Amikor az Én az Énbe merül

2017. május 14. 12:30
„Minden tanítás ott ér véget, hogy a csend az igazi tanító.” Samu Zsolt az Aranylövés az Elmének című könyv szerzője, amiben felébredése és megvilágosodása útját írta le, a Csendülést adta ezáltal a világnak.

Zsolt a saját több éves ébredési folyamatának gyümölcsét, a ‘Csendülést’ adta a világnak. Online beszélgetések révén alakult ki ez a csoport, melyben érzelmi problémákkal rendelkező emberek vesznek részt. Egy alkalommal kipróbálták milyen lehet, ha a csoport tagjai otthon magukban csendülnek. De mi is valójában a csendülés?

A csendülés nem más, mint behúzódás a természetes állapotodba, amikor a jelenlét energiája húz be saját magad világába. De a legfontosabb, amit le kell szögeznünk az elején, hogy a csoport tagjai és vezetője azt vallja, hogy a csendülés nem meditáció. Meditálni lehet elmével, de csendülni nem.

Zsolt és csoportja egy online kapcsolat által próbál meg ebben a természetes állapotba kerülni. Nagyon fontos, hogy a résztvevőknek feltétel nélkül tudatukban kell, hogy legyenek annak, hogy csendülnek. Ezáltal fel tud gyorsulni az önismereti folyamat. Nagyon hamar el lehet érni a semmi állapotába.

Mit éreztek azok az emberek, akik eljutottak a semmi állapotába? A résztvevők egy olyan sötétségről meséltek, melyben annak ellenére, hogy öntudatuknál voltak, nem volt testérzetük. A testérzeten kívül időérzékük is elveszett, és mégis léteztek. Pozitív élményként jellemezték, mely szavakba nem önthető állapot.

A csendülés állapotában előemelkedik a valós Én. Az Én az Énbe merül. Csak saját magunkra van ehhez szükség, semmi külső forrás nem befolyásolja az embert ezen állapot elérésében. Ekkor már nem személyként tapasztalunk, az elme meghaladja a személyt. Ez a legrövidebb út önmagunkhoz, és a legerősebb módszer, ha örökkévalóként tapasztalhassunk.

A csendben nem találunk semmit, a csend maga az elme nélküli állapot. Eléréséhez sehova sem kell menni, csak egyszerű jelenlét és maga a csend szükséges. Akarattal nem lehet elérni. A legnagyobb probléma, ami miatt nem tudják sokan a csend állapotát elérni az, hogy erőszakkal akarják elutasítani a gondolatokat. Úgy gondolják ez nem egy aktivitás, inkább „pihenés” állapot, amit azért kell végrehajtani, hogy a valós állapotban időzhessünk.

Amint valaki megtapasztalja, tudni és látni fogja, hogy az előtte élt világ mennyire zajos volt. Sőt azt is, hogy mennyire hamis minőség határozta meg, hogy mit gondoljon magáról a világról.

Mivel rendelkezik a csendmélységből felébredt ember? Nyugodt elmével, mély békével, amely által a mély lelki fájdalmak feloldódnak. Önmagukba merülés után megvilágosult állapotba kerülnek. Szavakon és gondolatokon túli valódi önismeret jellemzi a felébredt embert. Fontos jellemző, hogy a csendülés lényegének megtapasztalása után otthon is csendbe tudsz merülni.

Samu Zsolt írásai és videói csak útmutatók az emberek számára. A lényeg, hogy a végállomás mindenkinél ugyanaz lesz. Az út milyensége, hossza viszont eltérő lehet. A legfontosabb tanácsa azoknak, akik belevágnának, hogy mindenképp gondolják át, hogy mit akarnak ezzel elérni. Aki túlságosan ragaszkodik valamihez, az inkább ne vágjon bele, mert lehet, már nem tudja visszacsinálni, leállítani a felébredés folyamatát.

A Youtube-on külön csatornán találhatnak bemutató videókat, beszámolókat és elő adásokat is.

Krónusz-Riskó Annamária

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.