Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A fül-orr-gégészetet támogathatjuk

2017. április 5. 11:30
Negyedik alkalommal rendezik meg idén Az egészség útja programsorozatot április 22-én. A jótékonysági akció keretében ezúttal a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztályát támogatják.

A rendezvénysorozat az elmúlt években már nagy sikerrel támogatta a megyei kórház működését: a felajánlásokból és jótékonysági előadásokból származó bevételből tudtak új műszereket beszerezni az onkológiai, az urológiai és a sürgősségi osztályon, idén pedig a fül-orr-gégészetre koncentrálnak – mondta el Némedi Lajos alpolgármester az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

A rendezvény idén is a megszokott menetrendet követi majd: április 22-én 9:30-kor térzenével kezdenek, majd 10 órakor a Lovassy Gimnáziumban tartják a hivatalos megnyitót, amit szakelőadások és bemutatók, ételkóstolók követnek. Emellett most is lesz lehetőség véradásra, ingyenes szemészeti vizsgálatra, valamint az újraélesztés technikájának elsajátítására – ismertette a részleteket Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.

Újdonságként a Kabóca Bábszínház is bekapcsolódik, akik A rút kiskacsa című bábelőadásukat hozzák el délelőtt, délután pedig Zacher Gábor toxikológus tart előadást a 2017-es droghelyzetről, amire a diákok 500 forintos kedvezményes belépőt válthatnak. Dr. Zacher Gábor toxikológus előadása technikai okok miatt elmarad! Majd este 8 órától Zséda jótékonysági koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Dr. Dávid Gyula, a kórház megbízott főigazgatója elmondta, nagy segítséget jelent számukra a jótékonysági akció, hiszen az intézmény 10 milliárd forintból megvalósuló felújítása mellett is mindig akadnak területek, ahol jól jön a támogatás. Ráadásul az előadások révén közelebb is kerülhetnek az emberek a munkájukhoz és az egészségtudatos életvitelhez.

Dr. Gáti István fül-orr-gégészeti osztályvezető szerint fontos tisztázni, hogy osztályukon egyáltalán nemcsak a mandulaműtétekre terjed ki tevékenységük, hanem adott esetben például az onkológiával is szoros összefüggésben dolgoznak. Az elmúlt években nagyon sokat változott az osztály élete, de több műszer is elavult, holott korszerű eszközökkel – például a gége vizsgálatára alkalmas gépekkel – a vizsgálat is sokkal kellemesebb és egyszerűbb lenne.

A remények szerint idén is sikerül minél több pénzt összegyűjteni az osztály számára, amiből megvalósulhat az új műszerek beszerzése. Ennek a legegyszerűbb módja, ha részt veszünk Zséda koncertjén, melyre 3500 forinttól válthatók jegyek, de 5000 és 10000 forintos támogatói jegyet is vehetünk a Petőfi Színház jegyirodájában, a Hangvillában vagy a kórház Központi Betegfelvételi Irodájában. Nemcsak a Petőfi Színház, de a Kabóca Bábszínház is szívesen száll síkre a jó ügyekért, ezért is öröm számukra, hogy az idei évben először ők is részt vehetnek a programokban. Ezáltal ráadásul a gyerekek már pici koruktól kezdve tanulhatnak a jótékonyságról és az egészséges életmódról.

A rendezvénysorozat fővédnöke dr. Freund Tamás agykutató.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.