Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Vidám programokkal köszöntik a tavaszt

2017. március 27. 15:23
Vásári forgataggal, kulturális programokkal és finomságokkal ünnepli a tavaszt Veszprém városa április 8-án a Tavaszi Tekergő keretében.

Veszprémben már jól bejáratott hagyománya van a helyi gasztronómiát bemutató Bakony Expónak és a turisztikai szezonnyitónak. A tavaszi kikelet örömére a két programot ötvözték a turisztikai szakemberek és a város, hogy egy tulajdonképpen egynapos mini-fesztivállal üdvözöljék a jó idő beköszöntét. A Tavaszi Tekergő gerincét továbbra is a nagyon kedvelt turisztikai szezonnyitó adja, amit kulturális és gasztronómiai programok egészítenek ki – mondta el Porga Gyula polgármester az esemény hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a rendezvény nemcsak a veszprémieknek nyújt kiváló lehetőséget arra, hogy jobban megismerjék városukat, de a turistákat is örömmel várják.

Dr. Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta, a Bakony Expó sikere láttán mind a termelők, mind a kollégák úgy látták, érdemes lenne életre hívni egy újabb hagyományteremtő programot, ahol az agrárkamara tagjai tulajdonképpen értékesítési felületet találhatnának. A Tavaszi Tekergő keretében megrendezett kézműves termékek kirakodóvásárán helyi csemegéket – füstölt áruk, levárok, szörpök, sajtok, egyéb ínyencségek – kóstolhatunk és vásárolhatunk, amelyek akár a húsvéti asztalt is díszíthetik majd.

A turisztikai szezonnyitó érdekessége lesz a 4. alkalommal megrendezett Pincér Futóverseny is. A verseny során a pincér tanulók játékos formában mutathatják meg szakmai rátermettségüket: a fiataloknak egy előre meghatározott szakaszon kell minél hamarabb eljutniuk egy tálcán elhelyezett pohár vízzel A-ból B pontba, úgy, hogy minél több folyadék maradjon a pohárban. A legügyesebb lányokat és fiúkat pedig külön-külön díjazzák – ismertette a versenyt Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke. A futás az Óváros téri Tourinform irodától indul és a Decanter Bisztróig tart, ez idő alatt a helyszínen félpályás útlezárásra kell majd számítani.

A tavaszváró programokat az Óváros tér mellett a Városháza előtti tér, a Tourinform Veszprém, a vár és a belváros, valamint ún. titkos helyeken rendezik meg - ismertette a részleteket Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A már említett események mellett a szervezők többek között a Bakony Vadászkürt Egylet koncertjével, a Ramazuri Bábszínház és a Kabóca Bábszínház előadásaival várják az érdeklődőket, de láthatjuk a veszprémi Nyitott Műterem alkotóművészeti is munka közben, a kisgyerekeknek kisvonattal és kézműves játszóházzal kedveskednek, valamint több rendhagyó idegenvezetés is lesz, melyek során eddig nem látott titkos helyekre is bepillanthatunk.

A Tavaszi Tekergő esőnapja április 9. A részletes program ITT olvasható.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.