Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Minden zárproblémára van gyógymód

2017. március 19. 15:39
Noha a kockázatvállalás sokszor hasznos tulajdonság, nem az otthonunk védelmének esetében. A mondás itt is igaz, hogy a megelőzés még mindig könnyebb. Nagy Richárd, azaz a Zárdoktor pedig készségesen segít az ideális megoldás megtalálásában.

Bár a betöréses bűncselekmények elszaporodása általában a téli időszakra jellemző, az óvatosság sosem árt, különösen, mert a tavasz sajnos a betörők leleményességére is „frissítően hat”: a tolvajok számtalan trükköt kitalálnak, hogy bejuthassanak a házba. Egy jó zár remek védőháló lehet ellenük is.

Nagy Richárd, a Zárdoktor ötletgazdája 15 éve nyújt hatásos segítséget az otthonok biztonságának megteremtésében, illetve egyéb zárproblémák elhárításában is: ha az ajtón kívül rekedtünk, mert elveszett a kulcs, vagy ha épp az otthonunk tart fogva, mert minden próbálkozás ellenére sem nyílik az ajtó. Felelősséggel, precízen és örömmel végzi a munkáját – nemcsak azért, mert az saját bevallása szerint nagy szabadságot ad neki, hanem azért is, mert jó érzéssel tölti el, ha segíthet a bajba jutott embereknek.

Szolgáltatásai között megtalálhatók a zárszerviz, a zárnyitás és a zárcsere, emellett ingyenes biztonságtechnikai felméréseket is végez, valamint készít biztonsági rácsot, hevederzárat, törésvédőpajzsot és biztonsági ajtót is.

Mint mondja, biztonság tekintetében egyébként inkább az eső után köpönyeg állapot jellemzi az embereket. Bíznak a vakszerencsében, a korábbi negatív tapasztalatok miatt pedig sokan fenntartásokkal kezelik a kollégákat, mert úgy vélik, egyszerűen csak a portékán akarnak túladni – vélekedik Richárd.

Holott ma már számos okos megoldás létezik, amelyekkel megelőzhetjük a bajt. Hogy milyen biztonságtechnikai megoldásra van szükség, az persze mindig az adott ajtótól függ, de ebben is eligazít a szakember.

Tévhit például, hogy a most oly divatos fémajtók megvédenek a betörésektől. Valójában ezek általában csak rossz kínai ajtók, amelyek téves biztonságérzetet adnak. Egy tömör, lakótelepi faajtó esetében a leghatásosabb megoldás még mindig a klasszikus hevederzár: a két oldalán a falba vagy az ajtótok szerkezetére erősített hevederzár remekül véd a befeszítésektől és az ajtó berúgása ellen.

Aki nem szeretné elcsúfítani az ajtaját egy hevederzárral, vagy ahol sok időt tölt egyedül a gyerek, idős ember lakik, annak ideális lehet egy biztonsági ajtórács beszerelése is. Trükkös lopások esetében tökéletes, hiszen az illető akkor sem tud bejutni, ha nyitva hagyjuk a külső ajtót, vagy ha erőszakosabb egyénről van szó.

Érdemes elgondolkodni az ún. vészfunkciós zárbetét beszerelésén is, ami akár életmentő is lehet. Idős emberek esetében nagyon gyakori, hogy a betörésektől rettegve bezárják az ajtót, majd a kulcsot a zárban hagyják, rosszullét esetén viszont ezzel a segítő rokonokat, orvosokat is kívül rekesztik. A zárbetét viszont kívülről is nyitható saját kulccsal.

Aki pedig folyton azon bosszankodik, hogy egy halom kulcs közül kell megtalálnia a megfelelőt, amikor épp teli van a keze, annak jó hír lehet az egykulcsos megoldás. Ez esetben egy kulccsal tudunk nyitni minden ajtót, a biztonságból pedig nem veszítünk: ha elhagyjuk a kulcsot, akkor ugyan valóban be tud jutni a megtaláló bárhova, de általában nem egy kulccsal, hanem komplett kulcscsomóval járunk, és azt veszítjük el – mondja Nagy Richárd.

Ha mégis szerencsétlenül járnánk, a Zárdoktor akkor is talál gyógymódot: Nagy Richárd gyakorlatilag 0-24 órában elérhető a régióban.

Nagy Richárd
Zárdoktor
www.zarsegely.hu
0670/600-7715

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.